Home » D:News » Cel mai trist selfie. Un tânăr s-a fotografiat cu puţin timp înainte să moară (FOTO)

Cel mai trist selfie. Un tânăr s-a fotografiat cu puţin timp înainte să moară (FOTO)

Publicat: 11.11.2014
Această fotografie este poate unul din primele de tip selfie şi a fost făcută de soldatul australian Thomas Baker în anul 1918, cu ajutorul unei oglinzi şi al unui trepied.

Tânărul de 21 de ani s-a fotografiat singur în camera lui, într-o atitudine foarte relaxată.

Din păcate, peste doar o lună de la imortalizarea acestei imagini, Thomas a murit, după ce avionul pe care îl pilota a fost doborât de artileria germană.

Thomas a plecat în Franţa în anul 1916, ca să ia parte la campania militară de pe râul Somme. În luna decembrie a primit Medalia Militară, pentru că a reuşit să repare o linie telefonică, sub presiunea focului inamic.

A luat parte la 12 victorii pe front, printre care 7 aeriene. În martie 1918 a devenit pilot de luptă, iar în octombrie a fost promovat căpitan şi comandant al Escadronului nr. 4.

Thomas Baker în gară, înainte să plece pe front, în 1915    Thomas Baker în gară, înainte să plece pe front, în 1915

Pe 4 noiembrie a luat parte la luptele menite să hărţuiască trupele germane care se retrăgeau şi să arunce în aer aeroportul de lângă Leuze.

Doi dintre piloţi au fost daţi dispăruţi în timpul acestei lupte, inclusiv Thomas Baker. Ulterior, trupurile lor au fost găsite şi îngropate în cimitirul Escanaffles din Belgia.

Fotografia realizată de Thomas cu câteva săptămâni înainte să moară a fost publicat de site-ul Findmypast, pentru a comemora Ziua Eroilor, când sunt cinstiţi toţi militarii morţi în Primul Război Mondial.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase