Home » D:News » O recomandare medicală tradiţională este greşită, susţin cercetătorii. Cum ne protejăm de durerile de spate?

O recomandare medicală tradiţională este greşită, susţin cercetătorii. Cum ne protejăm de durerile de spate?

O recomandare medicală tradiţională este greşită, susţin cercetătorii. Cum ne protejăm de durerile de spate?
Publicat: 17.11.2014
Tradiţional, suntem sfătuiţi de multă vreme ca, atunci când ridicăm obeicte grele, să îndoim genunchii şi să ţinem spatele drept. Dar această recomandare nu se potriveşte oricui, afirmă un grup de specialişti. Care este explicaţia?

Felul în care o persoană ridică obiectele este influenţat de forma particulară a coloanei sale vertebrale, spun  cercetătorii de la Aberdeen University. Acestă formă, dată de curburile specifice ale coloanei, este unică la fiecare individ, la fel ca amprentele digitale, arată studiul lor, prezentat la întrunirea Society for Back Pain Research. 

Ca urmare, ideea generală că oamenii ar trebui să ridice obiecte îndoind genunchii şi ţinând spatele rigid nu se potriveşte oricui.

În cadrul studiului, cercetătorii au examinat, cu ajutorul rezonanţei magnetice, mai mulţi voluntari sănătoşi cu vârste între 18 şi  65 de ani, în timp ce aceştia ridicau obiecte cu o anumită greutate (variind între 6 şi 15 kg).

Iată ce au descoperit: curbura lombară a coloanei este mai pronunţată la unii indivizi, iar aceştia tind să se aplece din talie pentru a ridica obiecte de jos, în timp ce persoanele cu curburi lombare mai puţin pronunţate tind să îndoaie genunchii.

Înţelegerea acestor diferenţe poate duce la o personalizare a recomandărilor medicale şi ar putea preveni apariţia durerilor de coloană la un număr mare de oameni care lucrează în profesii unde sunt obligaţi să ridice greutăţi. 

Sursa: Mail Online

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase