Home » D:News » Cum se deformează corpul nostru dacă nu suntem atenţi când folosim tableta sau smartphone-ul? (FOTO)

Cum se deformează corpul nostru dacă nu suntem atenţi când folosim tableta sau smartphone-ul? (FOTO)

Publicat: 20.11.2014
Un studiu publicat în revista Surgical Technology International a demonstrat că persoanele care petrec mult timp scriind pe tabletă sau pe smartphone suferă în timp o gravă deformare a coloanei vertebrale.

Autorul cercetării, merdicul ortoped Kenneth Hansraj, spune că acest obicei, practicat zilnic timp de 416 zile, va duce la o încovoiere a coloanei cervicale.

Deformarea apare din cauza presiunii mari la care este supusă această regiune a coloanei. Este vorba de o presiune suplimentară de peste 20 de kilograme, ca şi când persoana ar căra mereu în spate un copil de 7 ani.

Presiunea apare din cauza poziţiei anormale a capului, care stă mereu aplecat în faţă. Poziţia normală, corectă, este cea în care urechile sunt aliniate cu umerii.

În cadrul studiului, Hansraj a calculat modul în care este deformată coloana vertebrală în funcţie de gradul de înclinare a capului în timpul scrisului.

Cum este deformată coloana, în funcţie de poziţia capului în timpului scrisului    Cum este deformată coloana, în funcţie de poziţia capului în timpului scrisului

Dacă la o înclinare de 0 grade, presiunea exercitată pe zona cervicală este de doar 5 kg, ea poate ajunge chiar şi la 27 de kg în cazul înclinării capului la 60 de grade.

Problemele apar din cauza utilizării tot mai intense a calculatoarelor, tabletelor şi telefoanelor mobile, care sunt folosite în medie 4 ore pe zi.

Hansraj nu ne sfătuieşte să renunţăm la noile tehnologii, ci să fim mai atenţi cum le folosim, să stăm corect atunci când scriem mesaje.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase