Home » D:News » Visezi că omori pe cineva? Ce spune acest lucru despre tine

Visezi că omori pe cineva? Ce spune acest lucru despre tine

Visezi că omori pe cineva? Ce spune acest lucru despre tine
Publicat: 28.11.2014
Un studiu recent arată că visele despre comiterea unei crime sunt asociate cu un anumit tip de personalitate: cei care visează că ucid tind să fie introvertiţi şi să aibă dificultăţi de socializare, dar sunt şi înclinaţi să fie mai deschişi la diferite experienţe în viaţă.

Cei care se visează în chip de autori ai unor omoruri tind să fie mai ostili şi mai agresivi atunci când sunt treji, să fie mai introvertiţi şi aibă probleme în a socializa cu alţi oameni, dar, totodată, sunt mai receptivi faţă de experienţele noi şi deosebite care ar putea apărea în viaţa lor, arată un studiu realizat în Germania.

Autorii sunt cercetători specialişti în studiul somnului din cadrul Institutului Central de Sănătate Mentală din Mannheim.

Autorii studiului spun că visele constituie adesea o reprezentare amplificată a evenimentelor din viaţa reală.

Persoanele introvertite tind să-şi reprime, în starea de veghe, sentimentele de ostilitate şi agresiune, care apoi se manifestă, în forme exagerate, în cursul viselor.

Cercetătorii au analizat visele şi personalitatea a 443 de studenţi de la universităţi germane, dintre care aproximativ 19% visaseră că ucideau oameni. Visele cu tentă agresivă erau mai frecvente la bărbaţi decât la femei.

Personalitatea celor care visau că omoară pe cineva era caracterizată prin introversie, printr-un grad scăzut de agreabilitate şi un grad mai mare de deschidere (spre nou).

E o asociare neaşteptată, a declarat prof. Michael Shredl, conducătorul studiului. 

La începutul acestui an, un studiu realizat de specialişti de la University of Montreal scosese în evidenţă deosebirile dintre bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte coşmarurile pe care le au.

Sursa: Mail Online

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase