Home » D:News » Delfinii soldaţi din Crimeea au participat la un exerciţiu militar în Marea Neagră

Delfinii soldaţi din Crimeea au participat la un exerciţiu militar în Marea Neagră

Delfinii soldaţi din Crimeea au participat la un exerciţiu militar în Marea Neagră
Publicat: 03.12.2014
Delfinii care trăiesc în parcul de mamifere marine din Sevastopol au participat, pentru prima dată de la alipirea Crimeei la Rusia, la un exerciţiu naval efectuat de unităţile speciale ale Flotei Ruse de la Marea Neagră, a anunţat miercuri o sursă din cadrul Flotei, citată de RIA Novosti.

După alipirea Crimeei la Rusia în martie 2014, parcul de animale marine din Sevastopol, folosit până atunci de Marina ucraineană pentru a antrena delfini pentru luptă, a fost ataşat Forţelor navale ruse.

„Delfini soldaţi au participat la un exerciţiu constând în găsirea unor materiale de război la peste 60 de metri adâncime. Un obiect care seamănă cu o mină a fost descoperit de un delfin şi marcat cu o geamandură”, a precizat sursa citată. Şapte dintre cei zece delfini testaţi au fost declaraţi apţi de misiuni de luptă.

„Suntem obligaţi să îi învăţăm din nou pe delfini să caute obiecte în apă, deoarece militarii ucraineni au neglijat practic această treabă”, a declarat sursa citată de agenţia rusă de presă.

Echipamentele speciale fabricate pentru delfini în anii 1980, în fosta URSS, sunt învechite şi Forţele navale ruse au nevoie de material mai performant, inclusiv pentru monitorizarea mamiferelor în apă.

„Sarcina noastră prioritară este să îi învăţăm pe delfini să caute arme şi să marcheze locul acestora, precum şi să descopere scafandrii de luptă”, a conchis sursa din cadrul Flotei.

În prezent există doar două centre de instruire a delfinilor soldaţi în lume, unul la San Diego, în Statele Unite, şi celălalt la Sevastopol.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase