Home » D:News » (P) Asigurarea privată de sănătate ne protejează în cazul în care ne îmbolnăvim de Ebola

(P) Asigurarea privată de sănătate ne protejează în cazul în care ne îmbolnăvim de Ebola

(P) Asigurarea privată de sănătate ne protejează în cazul în care ne îmbolnăvim de Ebola
Publicat: 04.12.2014
Asigurarea privată de sănătate poate acoperi cheltuielile cu serviciile medicale în cazul în care ne îmbolnăvim de Ebola. Anunţul vine din partea reprezentanţilor Metropolitan Life, numărul 2 pe piaţa de asigurări de viaţă cu 16% cotă de piaţă.

”Toate asigurările de sănătate Metropolitan Life, cât şi asigurările de viaţă cu beneficii medicale oferă acoperire pentru clienţi în cazul îmbolnăvirii cu virusul Ebola. Acoperirea se referă la plata sumelor asigurate în caz de spitalizare, intervenţie chirurgicală sau investigaţii medicale realizate pe cale chirurgicală, cât şi în caz de deces”, au declarat reprezentanţii Metropolitan Life.

Deşi până în prezent nu a fost omologat vreun tratament împotriva febrei hemoragice, companiile farmaceutice sunt optimiste în privinţa găsirii unui leac. Potrivit medicilor, 95% din persoanele diagnosticate cu acest virus mor.

Epidemia cu Ebola a izbucnit în luna decembrie în Guineea, după care s-a răspândit în Liberia, iar apoi în Sierra Leone. Potrivit datelor OMS, virusul care provoacă febra hemoragică a fost pentru prima dată identificat în anul 1976 în Republica Democratică Congo, atunci când 318 persoane s-au îmbolnăvit de această boală, iar dintre aceştia 280 au murit. De atunci şi până în prezent s-au înregistrat mai multe astfel de epidemii, cea mai puternică înregistrându-se în anul 2000, atunci când în Unganda 425 de persoane s-au infestat cu virusul Ebola, dintre care 224 au murit.

Epidemia izbucnită la sfârşitul anului a înregistrat cele mai multe victime de când acest virus a fost descoperit. Numărul de decese provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.420 în opt state din Africa, din totalul de 15.145 de persoane infectate cu virus, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dat publicităţii pe data de 20 noiembrie.

Bilanţul precedent al OMS, publicat pe 14 noiembrie, era de 5.177 de morţi din 14.413 cazuri. Noul bilanţ prezintă date înregistrate până la 16 noiembrie. OMS estimează că cifrele acestor bilanţuri sunt subestimate.

Cum se ia Ebola

Transmiterea virusului Ebola nu se face prin aer, ca în cazul gripei, ci prin contact direct cu fluide corporale provenite de la persoane bolnave sau prin contact cu instrumente medicale (ace de seringă etc.) sau obiecte (îmbrăcăminte) contaminate. Sângele, materiile fecale şi voma sunt cele mai contagioase fluide, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Virusul a fost detectat în lapte matern, urină şi spermă provenite de la persoane bolnave. Riscul transmiterii prin salivă este extrem de limitat, potrivit aceleiaşi organizaţii. Este “foarte improbabil” ca virusul Ebola să se transmită printre pasagerii unui avion sau ai unui tren, având în vedere că transmiterea se face prin contact direct cu secreţii corporale.

În plus, cercetătorii de la două universităţi diferite au ajuns la o concluzie suprinzătoare în ceea ce priveşte Ebola. Aceştia spun că ar exista imunitate la febra hemoragică. Studiul realizat de oamenii de ştiinţă din Florida, împreună cu specialiştii din Texas, arată că 71% dintre persoanele care au intrat în contact cu pacienţii bolnavi de febră hemoragică sau care au fost diagnosticaţi cu Ebola nu s-au simţit niciodată rău.

Un sistem imunitar rezistent la acest virus este explicaţia oamenilor de ştiinţă pentru astfel de situaţii.

Acest material face parte din campania Sănătatea-i cel mai bun prieten, susţinută de Metropolitan Life. Urmăreşte campania şi pe Facebook.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase