Home » D:News » Ce se întâmplă în creierul nostru în timpul unui orgasm?

Ce se întâmplă în creierul nostru în timpul unui orgasm?

Ce se întâmplă în creierul nostru în timpul unui orgasm?
Publicat: 22.12.2014
În timpul unei partide de sex, terminaţiunile nervoase din organele genitale transmit creierului informaţii despre senzaţiile resimţite.

Un studiu realizat de cercetătorii francezi susţine că femeile au două tipuri de orgasm – vaginal şi clitoridian. Fiecare tip implică nervi diferiţi şi prin urmare şi senzaţii diferite.

Clitorisul are peste 8.000 de terminaţiuni nervoase.

În timpul unui orgasm, atât bărbaţii cât şi femeile resimt senzaţiile plăcute datorită nervilor care fac legătura între organele genitale şi creier. Există 4 tipuri de nervi responsabili cu această comunicare:

-Nervii hipogastrici transmit semnale de la uter şi cervix, respectiv de la prostată, în cazul bărbaţilor.

-Nervii pelvieni transmit semnale de la vagin şi cervix, dar şi de la rect.

-Nervii ruşinoşi transmit semnale de la clitoris, iar în cazul bărbaţilor de la scrot şi penis.

-Nervii vagi transmite de semnale de la cervis, uter şi vagin.

Deşi în aparenţă sunt foarte diferiţi din punct de vedere al comportamentului în timpul sexului, creierul femeilor şi al bărbaţilor reacţionează similar la orgasm.

În timpul orgasmului, cortexul lateral orbitofrontal (regiunea din spatele ochiului stâng) se blochează. Aici este centrul raţiunii.

De aceea, creierul unei persoane care are orgasm poate fi comparat foarte bine cu al unei persoane care a luat heroină, arată un studiu publicat în Journal of Neuroscience.

Diferenţa dintre sexe apare în substanţa cenuşie periapeductală (PAG), care se activează doar la femei în timpul sexului, nu şi la bărbaţi. În plus, la femei apare o descreştere a activităţii amigdalei şi hippocampului, care controlează frica.

Atunci când o femeie mimează orgasmul, în creierul ei poate fi observată o creştere a activităţii din cerebel, unde este controlată mişcarea, detaliu care nu apare şi la femeile care au un orgasm real.

Sursa: Medical Daily

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase