Home » D:News » Calea Lactee are un nou vecin: ce au descoperit astronomii la 7 milioane de ani-lumină de galaxia noastră?

Calea Lactee are un nou vecin: ce au descoperit astronomii la 7 milioane de ani-lumină de galaxia noastră?

Calea Lactee are un nou vecin: ce au descoperit astronomii la 7 milioane de ani-lumină de galaxia noastră?
Publicat: 26.12.2014
Astronomii ruşi şi americani au descoperit cu ajutorul telescopului spaţial Hubble, operat de NASA, o galaxie pitică izolată, aflată la o distanţă de aproximativ 7 milioane de ani-lumină de Calea Lactee, informează huffingtonpost.com

Denumită KKs3, această galaxie pitică sferoidală este localizată în partea sudică a cerului, în direcţia constelaţiei Hidra. Ea reprezintă cea mai recentă galaxie descoperită într-un grup de galaxii, denumit „Grupul Local”, din care fac parte Calea Lactee, galaxia Andromeda şi alte câteva zeci de galaxii.

În comparaţie cu alte galaxii, KKs3 este destul de mică. Ea are o masă de 10.000 de ori mai mică decât Calea Lactee, potrivit astronomilor.

De asemenea, KKs3 reprezintă doar cea de-a doua galaxie pitică sferoidală izolată care a fost observată vreodată în „Grupul Local”. Prima astfel de galaxie, denumită KKR25, a fost descoperită de aceeaşi echipă de astronomi în anul 1999.

Descoperirea astronomilor ruşi şi americani a fost relatată pe larg într-un articol publicat în Monthly Notices of The Royal Astronomical Society.

Sursa: MEDIAFAX
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase