Home » D:News » Hackerii Anonymous vor ataca site-uri islamiste, ca să răzbune atentatul de la revista Charlie Hebdo

Hackerii Anonymous vor ataca site-uri islamiste, ca să răzbune atentatul de la revista Charlie Hebdo

Hackerii Anonymous vor ataca site-uri islamiste, ca să răzbune atentatul de la revista Charlie Hebdo
Publicat: 11.01.2015
Grupul de hackeri Anonymous susţine că va răzbuna atentatul care a vizat revista Charlie Hebdo prin atacuri cibernetice împotriva site-urilor grupurilor fundamentaliste islamice, scrie International Business Times, în ediţia online.

Grupul Anonymous a difuzat o înregistrare video pe platforma YouTube şi un comunicat pe reţeaua de socializare Pastebin.

În comunicatul în limba franceză, Anonymous lansează un apel adresat tuturor internauţilor pentru a se alătura unei campanii de atacuri cibernetice contra site-urilor fundamentaliste islamice.

„Libertatea de exprimare a suferit o lovitură inumană. Suntem oripilaţi, şocaţi, nu ne putem lăsa doborâţi. Avem datoria de a reacţiona”, comunică Anonymous.

„Este clar că unii oameni nu vor, într-o lume liberă, să accepte acest drept inviolabil şi sacru la exprimarea liberă a opiniilor. Anonymous nu va permite niciodată ca acest drept să fie încălcat prin obscurantism şi misticism. Vom lupta întotdeauna împotriva inamicilor libertăţii de exprimare”, subliniază organizaţia specializată în atacuri cibernetice.

De curând, grupul Anonymous a oferit susţinere activiştilor prodemocraţie din Hong Kong, atacând site-uri guvernamentale chineze.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase