Home » D:News » De ce le plac bărbaţilor femeile cu un posterior generos?

De ce le plac bărbaţilor femeile cu un posterior generos?

Publicat: 16.03.2015
Nu este un secret faptul că bărbaţilor le plac femeile cu un posterior generos. Dar de ce?

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas, Statele Unite, arată că bărbaţilor le plac femeile cu un posterior rotund, generos, bine evidenţiat. Ei continuă, de fapt, o tradiţie veche de mii de ani. În trecut, femeile cu o astfel de caracteristică erau văzute ca mame nomade mai bine pregătite pentru a avea copii.

Probabil că bărbaţii nu iau în considerare niciodată „curbura lombară” atunci când îşi caută o parteneră, dar cercetătorii au făcut-o. Rezultatele noii analize arată că bărbaţii tind să fie atraşi de femei cu un anumit tip de curbură a coloanei vertebrale care le face posteriorul să iasă foarte bine în evidenţă.

Astfel, un bărbat obişnuit este atras, în special, de femei cu o curbură a coloanei vertebrale de circa 45 de grade exact deasupra posteriorului. „Această curbură le permitea femeilor din antichitate să îşi schimbe centrul de greutate deasupra şoldurilor în timpul sarcinii”, explică David M.G. Lewis, unul dintre autorii studiului.

În timpurile în care bărbaţii vânau, iar femeile culegeau fructe şi rădăcini, viaţa era în mare parte nomadă şi decizia de a rămâne într-un loc te costa viaţa. Femeile cu o astfel de caracteristică puteau merge distanţe mai mari, chiar şi în timpul sarcinii, deci aveau un avantaj în ceea ce privea rata de supravieţuire şi de reproducere.

Lewis explică, totodată, că o curbură a coloanei de 45 de grade le permite femeilor să care greutatea copilului nenăscut într-un mod în care sunt mai puţin vulnerabile apariţiei unor leziuni ale coloanei decât femeile cu o curbură mai puţin pronunţată. Cu mii de ani în urmă, acest lucru le-ar fi ajutat să se mişte dintr-un loc în altul şi să caute hrană chiar şi în ultimele etape ale sarcinii.

Sursă: Women Health Mag

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase