Home » D:News » Schimbarea climatică nu este o farsă, susţine guvernatorul Californiei

Schimbarea climatică nu este o farsă, susţine guvernatorul Californiei

Schimbarea climatică nu este o farsă, susţine guvernatorul Californiei
Publicat: 07.04.2015
Seceta fără precedent şi restricţiile privind consumul de apă din California arată că "schimbarea climatică nu este o farsă", a declarat duminică guvernatorul acestui stat american, Jerry Brown.

Implicaţiile pentru restul ţării, care se bazează pe California pentru o mare parte din alimente, ar putea fi profunde, a declarat Brown, citat de Bloomberg, în pagina electronică. „Vremea cu care se confruntă California, această vreme se va reflecta şi se va manifesta şi în alte părţi ale lumii. Şi vă pot spune, de aici din California, că schimbarea climatică nu este o farsă. Ne confruntăm cu ea şi este ceva grav”.

Localităţile din California trebuie să îşi reducă folosirea apei cu 25 la apă, iar cetăţenii care nu se conformează pot fi amendaţi. „Ideea că mica ta peluză este udată zilnic din belşug este de domeniul trecutului”, a declarat Brown, joi, când a anunţat noile restricţii.

Luna trecută, Brown i-a criticat pe cei care pun sub semnul îndoielii ştiinţa încălzirii globale, inclusiv pe senatorul de Texas Ted Cruz, afirmând că opoziţia faţă de eforturile preşedintelui Barack Obama de a reduce emisiile de carbon sunt „la limita imoralităţii”.

California intră în cel de-al patrulea an de secetă, iar restricţiile privind consumul de apă impuse de Brown au fost criticate pentru că vizează mai degrabă cetăţenii decât fermele.

Agricultorii nu „îşi udă peluzele şi nu fac duşuri lungi”, a declarat Brown duminică. „Ei furnizează fructe şi legume americane unei importante părţi a lumii”.

California este cel mai mare producător agricol american, cu o producţie a fermelor evaluată la 48,8 miliarde de dolari în 2013, potrivit Departamentului american al Agriculturii (USDA). Cele 3,6 milioane de hectare de terenuri agricole irigabile reprezintă aproximativ 80 la sută din apa consumată de oameni în acest stat, potrivit Institutului de Politici Publice din California.

USDA a declarat că seceta actuală va avea cel mai probabil un impact major asupra producţiei agricole a statului. „Deoarece California este un producător major de fructe, legume, alune şi produse lactate, seceta are potenţiale implicaţii asupra aprovizionării SUA şi asupra preţurilor produselor afectate în acest an şi ulterior”, a declarat USDA într-o evaluare a impactului secetei asupra fermelor şi industriei alimentare.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase