Home » D:News » „Radiografia unei lumi dispărute”, expoziţie inedită la Muzeul Naţional de Istorie

„Radiografia unei lumi dispărute”, expoziţie inedită la Muzeul Naţional de Istorie

„Radiografia unei lumi dispărute”, expoziţie inedită la Muzeul Naţional de Istorie
Publicat: 04.05.2015
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) va prezenta, din 12 mai, expoziţia temporară de arheologie interactivă şi exploratorie "Radiografia unei lumi dispărute", care va dezvălui publicului istoricul unuia dintre cele mai vechi şantiere arheologice din România, situl de la Sultana - Malu Roşu.

Expoziţia prezintă descoperirile realizate de-a lungul timpului în situl de la Sultana – Malu Roşu şi rezultatele proiectului „Arhitectură & Arheologie Experimentală (2010-2014)”, pentru a face cunoscută comunitatea eneolitică ce a existat la Sultana în urmă cu 6.000 de ani, potrivit unui anunţ făcut pe pagina de Facebool a MNIR.

Potrivit MNIR, Gumelniţa este o cultură fascinantă, înţesată de ritualuri surprinzătoare care i-a condus pe curatori către conceptul general al expoziţiei, radiografia. Întreaga expoziţie se bazează pe interacţiunea dintre poveste, spaţiu şi oameni, permiţând vizitatorului să călătorească în trecut printr-o experienţă multisenzorială, pentru a afla şi a înţelege ritualurile şi obiceiurile celor care aparţineau culturii Gumelniţa.

În realizarea conceptului de amenajare a expoziţiei, specialiştii muzeului au colaborat cu echipa de arhitecţi şi graphic designeri de la 441 Design Studio.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase