Home » D:News » Execuţie publică organizată de Statul Islamic la un alt sit din patrimoniul cultural UNESCO – FOTO

Execuţie publică organizată de Statul Islamic la un alt sit din patrimoniul cultural UNESCO – FOTO

Publicat: 29.05.2015
Membrii Statului Islamic au executat public 20 de persoane într-un amfiteatru roman din oraşul antic sirian Palmira.

Bărbaţii au fost împuşcaţi în mijlocul ruinelor restaurate, unde în urmă cu doar câteva zile fusese organizat un festival anual al oraşului. Amfiteatrul, vechi de 2.000 de ani, face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Victimele au fost acuzate că ar fi susţinut guvernul, potrivit unui raport al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. „Statul Islamic a executat 20 de bărbaţi prin împuşcare în faţa unei mulţimi adunate la teatrul roman din Palmira, după ce au fost acuzaţi că ar lupta pentru regimul sirian”, a declarat şeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Raportul nu a putut fi confirmat dintr-o sursă independentă. Cu toate acestea, gruparea ISIS este cunoscută pentru execuţiile brutale şi publice prin care îi pedepseşte pe cei care îi încalcă aşa numitele legi.

Palmira este situat într-o oază aflată în deşertul sirian. În secolul I d.Hr oraşul antic s-a aflat sub stăpânire romană, împăratul Caracalla ridicându-l la rangul de colonie romană.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Ulterior, Palmira a ajuns în mâinile perşilor, iar apoi a fost ocupat de Egiptul Inferior. Oraşul a fost distrus în anul 272 de împăratul roman Aurelian în luptele cu trupele locale şi reconstruit parţial în timpul împăratului Diocleţian.

Situl arheologic Palmira a fost încris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO în anul 1980.

Sursă: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase