Home » D:News » La 21 de ani, acest bărbat a devenit beneficiarul primului transplant de penis. Ce veste a primit la câteva luni tânărul

La 21 de ani, acest bărbat a devenit beneficiarul primului transplant de penis. Ce veste a primit la câteva luni tânărul

La 21 de ani, acest bărbat a devenit beneficiarul primului transplant de penis. Ce veste a primit la câteva luni tânărul
Publicat: 13.06.2015
Beneficiarul primului transplant de penis din lume realizat cu succes, un bărbat din Africa de Sud care a suportat această intervenţie chirurgicală în decembrie 2014, va deveni tată în a doua jumătate a acestui an, informează bbc.com.

Informaţia a fost dată publicităţii de medicul chirurg care a efectuat acel transplant, Andre van der Merwe. Iubita pacientului a confirmat faptul că este însăcinată în patru luni, iar acest fapt demonstrează că „transplantul a fost unul reuşit”, a precizat medicul sud-african.

Tânărul sud-african a fost operat în spitalul Tygerberg din Cape Town, iar intervenţia chirurgicală, care a durat nouă ore, a fost realizată pe 11 decembrie 2014.

La trei luni după operaţie, pacientul sud-african, în vârstă de 21 de ani, şi-a recuperat toate funcţiile urinare şi reproductive ale organului său sexual.

Penisul lui fusese amputat cu trei ani înainte, după o serie de infecţii consecutive, apărute în urma unei circumcizii incorect efectuate în cadrul unei ceremonii tradiţionale africane.

Noul său penis a fost prelevat de la un donator decedat, cu acordul familiei acestuia.

Un alt transplant de penis a fost efectuat în China în anul 2006. În ciuda reuşitei chirurgicale a operaţiei, organul a trebuit să fie apoi extirpat, din cauza „problemelor de ordin psihologic ale pacientului”.

Medicii spun că Africa de Sud a devenit una dintre ţările din lume în care se înregistrează cel mai mare număr de cereri de transplant de penis. Zeci de adolescenţi şi bărbaţi tineri – sau chiar sute, potrivit unor experţi – sunt mutilaţi sau mor în fiecare an în această ţară, în urma unor ceremonii religioase cu rol iniţiatic.

Florin Badescu, [email protected]

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase