Home » D:News » Cinci dintre cele mai amuzante nume de cod date de serviciile secrete unor înalţi demnitari

Cinci dintre cele mai amuzante nume de cod date de serviciile secrete unor înalţi demnitari

Cinci dintre cele mai amuzante nume de cod date de serviciile secrete unor înalţi demnitari
Publicat: 25.07.2015
Tradiţia ”numelor de cod” a serviciilor secrete americane datează cel puţin din timpul administraţiei Truman, când a fost înfiinţat serviciul de protecţie permanent al preşedintelui, al familiei sale şi al vicepreşedintelui.

Cu toate acestea, numele de cod în sine nu au fost niciodată păstrate secrete. Acestea aveau, de cele mai multe ori, o legătură cu o trăsătură de personalitate a persoanei protejate de ofiţerii de securitate.

Frank Sinatra – ”Napoleon”

Cu toate că Frank Sinatra obişnuia să petreacă mult timp alături de familia Kennedy, preşedintele Nixon a fost cel care artistul să primească un nume de cod şi protecţie ocazională.

Ronald Reagan – ”Biciul”

Pasiunea preşedintelui Reagan pentru ferme, dar şi cariera sa de actor în filme Western i-au asigurat numele de cod ”Biciul”. Larry Rowlett, un membru al gărzii de protecţie a lui Reagan a recunoscut că ofiţerii de securitate obişnuiau să-i spună ”Biciul” şi în faţă, preşedintele amuzându-se pe seama numelui de cod.

Ted Kennedy – ”Arsura”

Lui Ted Kennedy i se spunea adesea ”leul din Senat”, însă, în timpul campaniei prezidenţiale pentru alegerile din 1980 a primit numele de cod ”Arsura”.

Prinţul Charles – ”Unicornul”

Demnitarii străini veniţi în vizită primeau, de asemenea, nume de cod. În cazul prinţului Charles al Marii Britanii, acesta a fost ”Unicornul”, un simbol folosit adesea de britanici.

Papa Ioan Paul al II-lea ”Halo”

Din motive lesne de înţeles, numele de cod al Papei a fost ”Halo” sau ”Aurora”.

Sursă: Mental Floss

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase