Home » D:News » Ultimul trib pierdut din Amazon. Primele imagini cu nomazii din Peru care nu au fost atinşi de civilizaţie – VIDEO

Ultimul trib pierdut din Amazon. Primele imagini cu nomazii din Peru care nu au fost atinşi de civilizaţie – VIDEO

Publicat: 25.07.2015
Tribul Mashco Piro trăieşte în jungla din Peru de 600 de ani. Membrii tribului, cunoscuţi şi sub numele de oamenii Cujareno, au trăit în pădure, în Peru, aproape de graniţa cu Brazilia şi nu au avut nici un contact cu lumea exterioară. Ieşeau doar în sezonul uscat, pentru a căuta ouă de broască ţestoasă în râul Madre de Dios. În timpul sezonului ploios, ei dispăreau în jungla amazoniană.

Recent, din cauza activităţii cartelurilor de droguri şi a turismului, tribul indigen, rar văzut până acum, a fost nevoit să iasă din graniţele pădurii, împinşi de nevoia de a găsi noi surse de hrană şi unelte. Tribul Mashco Piro este nomad şi se mută în jurul pădurii tropicale, tot timpul.

În luna mai, Leonardo Perez (20 de ani) a fost ucis cu o săgeată de membrii tribului care doreau să-i ia uneltele. De asemenea, în 2011, un ghid local, Shaco Flores, a fost ucis de trib. Shaco le furniza de 20 de ani macete şi obiecte de bucătărie, fiiind într-o relaţie bună cu clanul.

În urma întâlnirilor violente, autorităţile peruane au decis să intre în contact cu tribul. Astfel au apărut şi primele fotografii cu acest trib necontactat până acum.

„Orice contact fizic cu tribul Mashco Piro, sau schimbul de articole de îmbrăcăminte or alte bunuri, pune viaţa lor în pericol imediat” a declarat Rebecca Spooner, de la International Survival.

Tribul a fost observat de trei ori în acest an, o situaţie fără precedent. Ei au fost urmăriţi şi de Jean-Paul van Belle, un profesor de la Universitatea din Cape Town, care a spus că a petrecut două ore cu o barcă pe râul Madre de Dios, în timp ce tribul Mashco Piro se uita la el de pe mal.

„Ei au fost foarte curioşi dar şi temători la început. De aceea le-a luat mult timp până întregul grup a ieşit de la locul lui, din ascunzătoarea din pădure. Bărbaţii au ieşit primii şi ne-au urmărit pentru o lungă perioadă de timp, iar apoi au venit femeile şi copiii.” spune profesorul Jean-Paul van Belle.

Sursa: Mail Online

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase