Home » D:News » CINCI alimente care ne îmbătrânesc cel mai mult

CINCI alimente care ne îmbătrânesc cel mai mult

Publicat: 09.08.2015
Alimentaţia nesănătoasă îşi pune amprenta atât asupra organismului uman, cât şi asupra aspectului exterior. Specialiştii au alcătuit o listă a alimentelor care ne îmbătrânesc cel mai mult.

“Ridurile sunt legate de expresie, dar şi de alimentaţie. S-a dovedit că cei care au o dietă nesănătoasă accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, dar şi a organelor”, precizează Bogdan Guinea, consultat în nutriţie şi medicină de urgenţă la Cabinetul Medical MC2 din Capitală. Mai exact, alimentele nesănătoase, dar şi consumul în exces al nutrienţilor de care organismul are nevoie determină o dietă necorespunzătoare, care la rândul ei poate declanşa inflamaţia tubului digestiv. “Această inflamaţie poate deveni cronică (cum se întâmplă în cazul intoleranţelor alimentare) şi poate determina reacţii ale tuturor organelor corpului, ceea ce duce la accelararea procesului de îmbătrânire”, avertizează specialistul citat de www.doctorulzilei.ro.

Printre aceste alimente se numără:

1. Chipsurile, cartofii prăjiţi – orice este prăjit în ulei este plin de grăsimi nocive pentru organism, cu atât mai mult cartofii, care „acţionează ca un burete, absorbind cantităţi mari de ulei”, explică nutriţionistul.

2. Produsele de patiserie – acestea dăunează din cauza conţinutului de făină, acizi graşi şi zahăr în exces.

3. Hot dog-ul, şunca, pepperoni (salam condimentat italienesc) – orice tip de carne procesată are valoare scăzută, conţine acizi saturaţi în exces şi nitraţi, ambii contribuind la procesul inflamator.

4. Carnea roşie – este principala sursă de acizi graşi saturaţi, care în lipsa acizilor nesaturaţi (de tip omega 3), provoacă un dezechilibru în corpul uman.

5. Alcoolul – “150-250 de mililitri de vin pe zi previn bolile cardiovasculare”, adaugă nutriţionistul Bogdan Guinea. Cantităţi mai mari pot cauza apariţia bolilor de ficat (inclusiv a cirozei) şi vă pot îmbătrâni prematur. O cercetare relevă că, pentru a ne proteja, două zile pe săptămână ar trebui să nu consumăm băuturi alcoolice.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase