Home » D:News » S-a terminat cu mâncarea la conserve. Astronauţii vor mânca pentru prima dată salată din producţie proprie

S-a terminat cu mâncarea la conserve. Astronauţii vor mânca pentru prima dată salată din producţie proprie

Publicat: 08.08.2015
Salata verde plantată într-o "grădină" de pe Staţia Spaţială Internaţională este gata de cules. Astronauţii o vor recolta.

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI) vor mânca, în curând, salata roşie producţie proprie. Luni, aceasta va fi culeasă din „grădina” pusă la punct într-un laborator al SSI, scrie gizmodo.com.

Jumătate din cantitatea de salată va fi consumată proaspătă, în vreme ce jumătatea cealaltă va fi împachetată, congelată şi trimisă pe Pământ, pentru a fi studiată de oamenii de ştiinţă.

Seminţele de salată au fost plantate de 8 iulie, de astronautul Scott Kelly. De atunci, timp de 33 de zile, au fost ţinute într-un adăpost special, dotat cu LED-uri roşii, verzi şi albastre. Lumina roşie şi cea albastră sunt două dintre cele mai importante părţi ale spectrului pentru producerea fotosintezei.

Lumina verde, în schimb, a fost adăugată pentru ca plantele să capete culoarea obişnuită pentru oameni.

FOTO: gizmodo.com

„Lungimile de undă albastre şi roşii sunt condiţia minimă pentru ca plantele să crească”, a explicat Ray Wheeler, cercetător la Kennedy Space Center. „Sunt, probabil, cele mai eficiente în ceea ce priveşte conversia puterii electrice. LED-ul verde ajută la sporirea percepţiei vizuale umane a plantelor”, a completat specialistul.

Citeşte aici continuarea!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase