Home » D:News » Avram Iancu a eşuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

Avram Iancu a eşuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

Avram Iancu a eşuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii
Publicat: 12.08.2015
Românul Avram Iancu (39 ani) a eşuat în tentativa sa de a traversa înot Canalul Mânecii, el fiind nevoit să abandoneze cursa marţi seara, după mai bine de 12 ore, din cauza curenţilor puternici generaţi de reflux şi a stării de oboseală.

Surse apropiate înotătorului au menţionat pentru AGERPRES că evoluţia bibliotecarului din Petroşani a fost una bună pe parcursul zilei, însă în jurul prânzului un curent puternic l-a deviat pe Iancu de la traseul optim de traversare. Ulterior lucrurile au revenit la normal, însă în jurul orei 20,00 (ora locală), Avram Iancu a trebuit să se confrunte cu problemele legate de reflux, fiind nevoit să renunţe la această cursă.

Deocamdată nu există o reacţie oficială a sportivului sau a membrilor echipajului care l-au însoţit în încercarea sa de a traversa Canalul Mânecii.

Cursa lui Avram Iancu a început marţi dimineaţa, la ora locală 7.39, de pe Shakespeare Hill Beach, o plajă situată între Dover şi Folkestone, pe o vreme ploioasă, înotătorul român arătându-se optimist în ceea ce priveşte şansele sale de reuşită. La capătul unei curse estimate la circa 42 de kilometri, el trebuia să ajungă pe malul francez, în zona Cap Gris Nez, locul cel mai aproape de coasta Marii Britanii.

Avram Iancu s-a aflat la cea de-a treia încercare de a străbate înot Canalul Mânecii, doar în slip şi cu o cască pe cap, aşa cum prevăd normele de omologare ale acestei performanţe de către Channel Swimming Association — organizaţia acreditată în acest sens.

Sursă: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase