Home » D:News » Cine sunt cei mai ZGĂRCIŢI europeni

Cine sunt cei mai ZGĂRCIŢI europeni

Cine sunt cei mai ZGĂRCIŢI europeni
Publicat: 30.08.2015
Francezii lasă cele mai mici bacşişuri când vizitează ţări străine, potrivit unui studiu realizat de compania de asigurări Direct Line, scrie 20minutes.ch.

 Firma britanică a ajuns la această concluzie pe baza datelor obţinute în baruri şi restaurante din locuri foarte frecventate de turişti precum Barcelona, Las Vegas, Paris, Sao Paulo şi insula spaniolă Ibiza.

Podiumul zgârceniei este completat, în ordine, de englezi şi italieni. La polul opus, al celor mai generoşi, se regăsesc americanii, practica bacşişului fiind profund ancorată în cultura din SUA.

Practica diferă mult în funcţie de obiceiurile locale. De exemplu, în Canada şi Statele Unite, se obişnuieşte să se lase un plus de 15-20% la nota de plată. În schimb, în majoritatea ţărilor asiatice, precum Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Tailanda sau Vietnam, nimeni nu lasă bacşiş. În Japonia chiar nu trebuie să laşi bani în plus, întrucât acest gest este considerat o insultă. Excepţie fac oraşele mari din China, unde un bacşiş mic este acceptat şi binevenit.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase