Home » D:News » Papa Francisc face o solicitare către toţi creştinii

Papa Francisc face o solicitare către toţi creştinii

Papa Francisc face o solicitare către toţi creştinii
Publicat: 28.08.2015
Papa Francisc le-a cerut creştinilor din lumea întreagă să-şi asume 'stiluri de viaţă coerente' cu ocrotirea 'Creaţiei' divine, într-o nouă pledoarie pentru conservarea mediului înconjurător şi împotriva consumerismului, relatează AFP.

 Cu ocazia celei de-a 100-a audienţe generale din pontificatul său, papa a reiterat apelul pentru o schimbare a modului de viaţă lansat în luna iunie în enciclica sa ‘Laudato si (Slavă ţie)’, cu şase luni înainte de conferinţa la nivel înalt de la Paris privind schimbările climatice (COP21).

Pentru prima dată, catolicii şi ortodocşii vor celebra împreună, la 1 septembrie, o ‘Zi mondială de rugăciune pentru ocrotirea Creaţiei’, pentru a contribui la ‘depăşirea crizei ecologice pe care o trăieşte omenirea’, a amintit papa.

Iniţiative locale de rugăciune şi de reflecţie sunt prevăzute pentru a face din această Zi ‘un moment forte’ şi în vederea alegerii unor ‘stiluri de viaţă coerente’, a mai spus Sfântul Părinte, invitând pelerinii şi locuitori Romei să se alăture rugăciunii sale, la 1 septembrie, în Bazilica Sf.Petru.

În enciclica sa ‘Laudato si’, papa a pledat pentru un mod de viaţă mai sobru şi a arătat că problemele de mediu sunt intrinsec legate de sistemele sociale, economice şi de dominaţia finanţelor şi tehnologiei.

Într-un interviu acordat cotidianului chilian El Mercurio, preluat de L’Osservatore Romano, preşedintele Academiei Pontificale de Ştiinţe, Marcelo Sanchez Sorondo, a relatat că papei nu îi place să vadă redus la statutul de ‘enciclică verde’ un text pe care îl consideră mai degrabă referitor la justiţia socială, în măsura în care ‘problema climatului are repercusiuni asupra celor mai sărace popoare’.

Audienţa generală de miercuri a fost ce-a 100-a a Papei Francisc de la alegerea sa în martie 2013. Potrivit Vaticanului, Suveranul Pontif a ‘întâlnit’ în total trei milioane de pelerini la Roma în doi ani şi jumătate de audienţe generale, rugăciuni Angelus şi audienţe speciale.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase