Home » D:News » Sătul de viaţa trepidantă de om, un britanic s-a hotărât să se transforme câteva zile în capră. Ce a urmat după – VIDEO

Sătul de viaţa trepidantă de om, un britanic s-a hotărât să se transforme câteva zile în capră. Ce a urmat după – VIDEO

Publicat: 28.09.2015
Sătul de viaţa trepidantă de fiinţă umană, graficianul londonez Thomas Thwaites s-a hotărât să se transforme câteva zile în capră şi să străbată Alpii elveţieni. În acest scop şi-a comandat patru proteze speciale pentru membre şi a suferit chiar şi schimbări neurologice ca să fie cât mai ...caprin, transmite vineri AFP.

„Eram oarecum deprimat de complexitatea vieţii umane şi de toate eforturile făcute pentru a câştiga bani”, a declarat Thwaites, 34 de ani, potrivit AFP. Inspiraţia i-a venit în timp ce avea grijă de câinele unui prieten, un animal „bucuros, fericit că trăieşte”. S-a gândit atunci că ar fi formidabil să se poată comporta un timp ca un animal.

Susţinut de Wellcome Trust, fundaţie pentru sănătate cu sediul la Londra, Thomas Thwaites a petrecut nouă luni studiind felul în care ar putea să se comporte asemenea unei capre sau cel puţin să se apropie de caprine.

S-a gândit chiar să îşi implanteze un stomac fals care să îl ajute să digere iarba, însă nu a trecut la fapte temându-se să nu aibă probleme de sănătate.

Hotărât să se integreze cât mai bine într-o turmă de capre, el s-a supus totuşi unei stimulări magnetice transcraniene pentru a provoca în creier leziuni temporare menite să îi blocheze capacitatea de a vorbi.

Înainte să plece în Alpii elveţieni, a participat şi la disecarea unei capre la Colegiul regal veterinar din Londra.

Tânărul a petrecut trei zile cu o turmă de capre, mergând pe membre artificiale concepute pentru a imita mersul lor. Viaţa pe patru picioare nu a fost însă uşoară. „Cel mai greu a fost să sprijin greutatea corpului pe braţe mult timp. Nu suntem făcuţi pentru aşa ceva”, a spus temerarul. „În pielea caprei, mi-a fost mult mai uşor să urc decât să cobor, aşa încât am ajuns foarte sus le munte cu turma”, a adăugat el.

Thwaites speră ca acţiunea sa să contribuie la dezbaterea asupra provocărilor pe care le presupune adoptarea punctului de vedere al celuilalt. El a prezentat în luna septembrie fotografii şi texte ilustrând cele trei zile în mijlocul rumegătoarelor în cadrul unei expoziţii amenajate la Londra şi intitulate „Thomas Thwaites. Goat Life”. În acelaşi timp scrie o carte despre experienţa sa, „Omul capră: În concediu de la omenire”, care va apărea în aprilie 2016.

Thwaites s-a gândit iniţial să intre în pielea unui elefant, însă a decis că această specie este prea apropiată de oameni fiindcă şi elefanţii „pot fi deprimaţi şi ajunge nebuni”, încheie AFP.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase