Home » D:News » 7.000 de fumători au fost analizaţi timp de 10 ani. Concluzia alarmantă la care s-a ajuns la finalul studiului

7.000 de fumători au fost analizaţi timp de 10 ani. Concluzia alarmantă la care s-a ajuns la finalul studiului

7.000 de fumători au fost analizaţi timp de 10 ani. Concluzia alarmantă la care s-a ajuns la finalul studiului
Publicat: 27.10.2015
Potrivit unui studiu desfăşurat timp de zece ani, la care au participat 7.000 de persoane, fumatul afectează intelectul uman.

Cercetătorii de la University College din Londra au recurs la un eşantion de 5.000 de bărbaţi şi 2.000 de femei, cu vârsta medie de 56 de ani. Testele au fost desfăşurate în cursul a zece ani, iar rezultatul este că bărbaţii care au fumat pe toată perioada studiului au înregistrat cea mai severă scădere a capacităţilor cognitive – funcţiile intelectuale legate de gândire, memorie, învăţare sau comunicare, scrie lyla.ro.

De asemenea, site-ul arată că bărbaţii care s-au lăsat de fumat cu zece ani înainte de teste prezentau şi ei un risc mai mare de declin cognitiv. În cazul femeilor, însă, nu au fost înregistrate schimbări semnificative, indiferent că acesteau erau fumătoare sau foste fumătoare. Cercetătorii îşi propun să afle motivele pentru care există astfel de diferenţe.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase