Home » D:News » Un nou tip de avion cu reacţie va fi lansat pe piaţă – FOTO

Un nou tip de avion cu reacţie va fi lansat pe piaţă – FOTO

Publicat: 03.11.2015
Compania BAE Systems, unul dintre liderii mondiali ai industriei aerospaţiale, s-a alăturat iniţiativei unuia dintre producătorii britanici de echipamente din acest domeniu, Reaction Engines Limited, pentru a face posibilă producerea motoarelor SABRE (Reaction’s Synergetic Air-Breathing Rocker Engine). Acestea sunt destinate propulsării rapide în spaţiu a navelor aerospaţiale de tip Skylon.

BAE Systems va cumpăra de la Reaction Engines Limited acţiuni în valoare de 20,6 milioane lire sterline, producătorii britanici de echipamente aerospaţiale putând beneficia de expertizele celor de la BAE, în privinţa dezvoltării tehnologiei în acest domeniu. Semnarea acordului va duce la concretizarea proiectului SABRE, aflat în acest moment la stadiul de experiment.

Motorul de tip SABRE este format dintr-un mecanism care permite navei să se comporte ca un avion cu reacţie în interiorul atmosferei Pământului, iar în spaţiul cosmic să-şi modifice caracteristicile, pentru a se adapta noului mediu, fiind asemenea unei rachete spaţiale. În acest fel, nu mai este nevoie ca nava să transporte oxigen, necesar arderii hidrogenului lichid, folosit pe post de combustibil.

Foto: Reaction Engines/BAE Systems

Prin semnarea contractului dintre cele două companii, cei de la Reaction Engines Limited încep să-şi axeze activitatea pe producerea efectivă de motoare de tip SABRE. Specialiştii BAE Systems îşi vor aduce contribuţia prin implementarea celor mai noi tehnologii disponibile, pentru a putea, pe viitor, să adapteze noul tip de motor unei game cât mai diverse de vehicule spaţiale. Atât Agenţia Spaţială Europeană, cât şi Laboratorul de Cercetare Aerospaţială al SUA  au salutat iniţiativa celor două companii britanice.

Foto: Reaction Engines/BAE Systems

În momentul de faţă, proiectul urmează să primească avizul forului de conducere al Reaction Engines Limited, pentru a putea fi transpuns în realitate. Între timp, guvernul britanic intenţionează să aloce o finanţare de 60 milioane lire sterline, în scopul susţinerii acestui program.

Sursa: Gizmag

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase