Home » D:News » După efectuarea unui test de ultimă generaţie, s-a descoperit o „anomalie” ciudată în Marea Piramidă din Giza, una dintre cele şapte minuni ale lumii

După efectuarea unui test de ultimă generaţie, s-a descoperit o „anomalie” ciudată în Marea Piramidă din Giza, una dintre cele şapte minuni ale lumii

Publicat: 12.11.2015
O echipă internaţională de savanţi au analizat Piramidele din Egipt cu o tehnologie de ultima generaţie în speranţa de a afla mai multe informaţii despre cele trei structuri celebre, care sunt situate acum în Giza, în apropiere de capitala Egiptului, Cairo.
Analizând piramidele cu scanerul termic, cercetătorii au găsit ceva interesant – pete de căldură misterioase în interiorul piramidelor, inclusiv o porţiune deosebit de mare în interiorul Marii Piramide din Giza, cunoscută sub numele de piramida lui Keops, una dintre  cele şapte minuni ale lumii antice.
 
Deoarece materiile diferite – piatra şi aerul – din fiecare deţinând căldura în mod diferit, aceste „anomalii termice” ar putea fi semnul existenţei unor goluri sub suprafaţă, indicând fisuri sau cavităţi în stâncă sau, poate, chiar pasaje secrete sau morminte.
 
Sursa foto: HIP INSTITUTE/PHILIPPE BOURSEILLER
 
În timp ce scanarea termică a arătat existenţa multor schimbări de temperatură în piramide, echipa a făcut o descoperire „deosebit de impresionantă, situată pe partea de est a piramidei lui Keops, la nivelul solului”, a declarat ministrul de Antichităţi, Mamdouh El-Damaty.
 
„Este ceva asemănător cu un pasaj mic în pământ, cu o temperatură diferită, ce duce spre latura piramidei care se atinge de pământ”, a mai adăugat  El-Damety. Echipa de cercetători vrea să afle ce se găseşte în spatele pasajului.
 
În timp ce diferenţa de temperatură dintre alte blocuri de calcar adiacente a fost între 0,1 până la 0,5 grade Celsius, anomalia din Marea Piramidă este reprezentată de valori cu cu circa 6 grade Celsius mai mult decât temperatura cărămizilor din jur.
 
 
Până în prezent, există o mulţime de ipoteze cu privire la ce ar putea indica acest lucru, unele vorbesc despre curenţi de aer sau diferenţa între materialele de construcţie. Studiul, care se numeşte operaţiunea ScanPyramids, nu s-a încheiat. El va continua până la sfârşitul anului 2016, iar scanarea termică este doar primul pas.
 
Cercetatorii intenţionează să utilizeze lumina infraroşie pentru a supraveghea cele trei piramide, care au fost construite între anii 2613 şi 2494 î.Hr. Alte experimente vor include utilizarea particulelor cosmice numite muoni radiografici şi reconstrucţia 3D a piramidelor pentru a le afla secretele.
 
Egiptologii speră că rezultatele vor oferi mai multe informaţii despre structura şi oamenii care au construit aceste piramide în urmă cu aproximativ 4500 de ani.
 
„Această anomalie ne va dezvălui, cel puţin, detaliile tehnice ale construcţiilor celei de-a patra dinastie egipteană. De-a lungul ultimilor ani, arheologii au avut multe de învăţat despre muncitorii şi funcţionarii care au vreo legătură cu piramidele”, a mai declarat egiptologul Beth Ann Judas. 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase