Home » D:News » Câte timbre sunt necesare pentru trimiterea unei scrisori pe Marte?

Câte timbre sunt necesare pentru trimiterea unei scrisori pe Marte?

Câte timbre sunt necesare pentru trimiterea unei scrisori pe Marte?
Publicat: 05.12.2015
Câte timbre sunt necesare pentru trimiterea unei scrisori pe Marte? Pentru a răspunde la această întrebare pusă de un copil pasionat de astronomie, Poşta regală britanică a făcut eforturi uriaşe, mergând până la a solicita sprijinul NASA, agenţia spaţială americană.

Cererea, cel puţin neobişnuită, formulată de micul Oliver, de cinci ani, a lăsat mai întâi perplexă Poşta britanică, potrivit unui comunicat transmis AFP.

Apoi s-a luat decizia de a apela la specialişti: serviciile poştale ale Majestăţii Sale au luat legătura cu Centrul spaţial Kennedy (Florida) pentru a stabili costul de trimitere a scrisorii în cadrul unei misiuni de explorare a NASA. Li s-a răspuns că, pentru a calcula costul de trimitere, trebuie să se ia în considerare cei 567 de milioane de kilometri cât măsoară distanţa de la Pământ la Marte.

„NASA mi-a explicat că cea mai recentă călătorie a lor pe Marte, pentru transportarea robotului Curiosity, a costat 700 de milioane de dolari”, spune Andrew Smout de la serviciul clienţi al Royal Mail, citat de Agerpres. „Luând în considerare greutatea navetei, au apreciat că trimiterea pe Marte a unui obiect de 100 de grame ar costa 18.000 de dolari”, adaugă el.

Pe baza acestor informaţii, Poşta britanică „a ajuns la concluzia că cine vrea să trimită o scrisoare cu tarif normal cuiva care locuieşte pe Marte trebuie să plătească 11.602 lire sterline şi 25 de pence (16.140 de euro)”, adică echivalentul a 18.416 timbre.

Odată misterul lămurit, micul Oliver a mulţumit Royal Mail, adăugând totuşi că este „foarte scump să trimiţi o scrisoare pe Marte”.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase