Home » D:News » Cine ar fi adevăratul inventator al controversatei monede Bitcoin

Cine ar fi adevăratul inventator al controversatei monede Bitcoin

Cine ar fi adevăratul inventator al controversatei monede Bitcoin
Publicat: 10.12.2015
Bitcoin este o monedă virtuală, concepută printr-un protocol criptografic foarte avansat

Enigma din jurul inventatorului monedei virtuale Bitcoin stârneşte şi în momentul de faţă numeroase dezbateri. Până recent, se credea că ideea conceperii acestui mijloc de schimb îi aparţine lui Satoshi Nakamoto, un japonez în vârstă de 64 de ani, care s-ar fi stabilit într-una dintre suburbiile Los Angeles-ului.

În momentul în care a aflat de zvonurile care i-ar fi atribuit inventarea Bictoin-ului, japonezul a dat în judecată publicaţia americană Newsweek pentru răspândirea informaţiilor false. El a acuzat ziarul de faptul că zvonurile i-au afectat puternic imaginea.

Între timp, un alt mit a început să fie vehiculat. Acesta face referire la faptul că Satoshi Nakamoto ar reprezenta pseudonimul sub care se ascunde un bărbat pe nume Craig Steven Wright, un criptolog australian în vârstă de 44 de ani.

Bitcoin este o monedă virtuală, concepută printr-un protocol criptografic foarte avansat. O reţea internaţională de informaticieni supervizează cursul acestor monede şi verifică modul în care utilizatorii cheltuie banii.

Identificarea celui care a conceput sistemul Bitcoin este din ce în ce mai importantă pentru combaterea criminalităţii la nivel internaţional. Datorită faptului că nu se cunoaşte modul în care programul a fost realizat, infractorii pot comite acte frauduloase fără a putea fi localizaţi.

Sursa: bbc.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase