Home » D:News » O româncă în vârstă de 12 ani a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat unul dintre cei mai înalţi vulcani (6.893 m)

O româncă în vârstă de 12 ani a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat unul dintre cei mai înalţi vulcani (6.893 m)

Publicat: 11.12.2015
Dor Geta Popescu a devenit la vârsta de 12 ani şi cinci luni cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat vulcanul Ojos del Salado (6.893 metri).

La 8 decembrie, la ora locală 12.40, alpinista Dor Geta Popescu a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.893 de metri altitudine. Masivul, aflat în Anzii Cordilieri, în deşertul Atacama, la graniţa între Chile şi Argentina, este cel mai înalt vulcan din America de Sud, dar şi din Circuitului 7 Volcanoes, format din cel mai înalţi vulcani de pe fiecare continent.

Dor Geta Popescu, membră a secţiei de performanţă a Clubului Sportiv Montan Altitudine, a mai stabilit în acest an un record european de vârstă pe Elbrus şi unul naţional pe Kilimanjaro.

Sursa: Mediafax foto

„Sunt fericită că am reuşit în condiţiile dificile de altitudine, vânt, temperatură şi ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lungă şi dificilă expediţie a mea de până acum şi reuşita mă motivează, mă face să mă simt specială şi să mă pregătesc pentru noi ascensiuni de record”, a declarat sportiva.

Geta Popescu, sora alpinistei Crina Coco Popescu, are ca obiectiv finalizarea circuitelor 7 Volcanoes şi 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase