Home » D:News » Concluzie în cazul ”trenului nazist plin cu comori”, găsit în Polonia

Concluzie în cazul ”trenului nazist plin cu comori”, găsit în Polonia

Concluzie în cazul ”trenului nazist plin cu comori”, găsit în Polonia
Publicat: 16.12.2015
În perioada 1943 - 1945, naziştii au forţat prizonierii de război să sape mai mult de 9 km de tuneluri lângă Walbrzych.

Experţii în geologie din Polonia nu au găsit vreo dovadă privind existenţa trenului nazist plin cu aur  şi pietre preţioase.

Prezentându-şi concluziile privind presupusa descoperire din oraşul polonez Walbrzych, de la graniţa Poloniei cu Cehia, cercetătorii au declarat că ar putea fi vorba de un tunel, în nici un caz de un tren.

Unul dintre căutătorii de comori, care a spus în vară că a descoperit trenul, este convins, însă, că acesta există. El susţine că, în timp ce armata sovietică se apropia de Polonia, în 1945, trenul a fost ascuns în pământ lângă Wroclaw.

Naziştii au construit mulţi kilometri de tunele în apropiere de Walbrzych, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

În august, ministrul adjunct al Culturii, Piotr Zuchowski , a afirmat că imaginile radar l-au convins în proporţie de 90% că trenul nazist a fost îngropat lângă Walbrzych. El a mai spus că imaginile par să arate un tren echipat cu mitraliere.

Marţi, profesorul Janusz Madej, de la Academia de Minerit din Cracovia, a spus că cercetarea geologică a zonei arată că nu există nici un tren. „Ar putea fi un tunel. Nu e nici un tren acolo”, a spus acesta într-o conferinţă de presă la Walbrzych.

Miturile locale spun că trenul ar fi intrat într-un tunel din apropierea castelului Ksiaz, în regiunea Silenzia Inferioară, şi nu a mai văzut niciodată lumina zilei. Potrivit poveştilor, tunelul a fost închis şi a fost uitată poziţia sa.

În perioada 1943 – 1945, naziştii au forţat prizonierii de război să sape mai mult de 9 km de tuneluri lângă Walbrzych, care erau aparent folosite ca fabrici. Unle dintre ele sunt atracţii turistice acum pentru turişti.

Sursa: BBC

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase