Home » D:News » GALERIE FOTO: Anul 2015 în IMAGINI. Accidente aviatice, cutremure, imaginile planetei Pluto – printre evenimentele care au marcat anul 2015

GALERIE FOTO: Anul 2015 în IMAGINI. Accidente aviatice, cutremure, imaginile planetei Pluto – printre evenimentele care au marcat anul 2015

Publicat: 17.12.2015
Anul 2015 a fost unul plin de evenimente, unele dintre ele având să schimbe omenirea pentru totdeauna. Printre cele mai importante evenimente petrecute în acest an sunt atentatele din redacţia Charlie Hebdo, un cutremur de 7,9 pe scara Richter, urmat de o replică de 6,7 care au zguduit Nepalul, succesul obţinut de sonda New Horizons, care s-a apropiat la cea mai mică distanţă de Pluto, atentatele din 13 noiembrie de la Paris, criza din Grecia sau criza refugiaţilor.

Iată cele mai impresionante fotografii ale anului 2015:

1 ianuarie 2015 – Focul de artificii de deasupra Big Ben-ului din Londra avea să marcheze începutul unui nou an.

6 ianuarie 2015 – NASA a publicat o serie de imagini uimitoare cu „Stâlpii Creaţiei”, coloane gigantice de gaz rece din zona Eagle Nebula, una dintre cele mai mari descoperiri ale agenţiei americane.

7 ianuarie 2015 – Doi militanţi islamişti – fraţii Chérif şi Saïd Kouachi – au luat cu asalt redacţia săptămânalui satiric Charlie Hebdo. Cei doi atacatori, mascaţi şi înarmaţi, au pătruns în birourile editoriale şi au început să tragă cu arme automate, iar 12 oameni – zece jurnalişti şi doi poliţişti – au fost ucişi, în timp ce alţi 11 au fost răniţi. 

În imaginea de mai jos, un bărbat mascat aleargă cu o armă spre o victimă în timpul atacului terorist ce a vizat sediul Charlie Hebdo. Între 7 şi 9 ianuarie 2015, 17 oameni au fost omorâţi în atacurile de la Charlie Hebdo, un magazin şi în Montrouge, o suburbie din Paris.

4 februarie 2015 – Cel puţin 25 de persoane au murit într-un accident în care a fost implicat un avion al companiei taiwaneze TransAsia Airways, care s-a prăbuşit într-un râu din Taipei după ce a lovit un taxi şi marginea unui pod. Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce aeronava a decolat cu 58 de oameni la bord.

9 februarie 2015 – Oamenii din Karo, Indonezia, au fost evacuaţi de urgenţă, după ce vulcanul Sinabung a erupt.

20 martie 2015 – Eclipsă totală de Soare. Evenimentul a fost vizibil parţial şi din România.

31 martie 2015 – Ochiul super-taifunului Maysak este fotografiat de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

22 aprilie 2015 – Nori de fum se ridică deasupra vulcanului Calbuco în Puerto Montt, Chile. Vulcanul a erupt pentru prima dată în ultimii 40 de ani.

25 aprilie 2015 –  Un cutremur de 7,9 pe scara Richter, urmat de o replică de 6,7 au zguduit Nepalul, bilanţul victimelor fiind de peste 2000 de morţi şi alte câteva mii de persoane rănite sau rămase fără locuinţe.

26 iunie 2015 – Casa Albă este acoperită de culorile curcubeului, în semn de susţinere a deciziei Curţii Supreme, ce a votat pentru legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

26 iunie 2015 – Un atac terorist are loc în Tunisia, pe o plajă, în plină zi, soldat cu moartea a 38 de oameni.

14 iulie 2015 – Sonda americană New Horizons s-a apropiat la cea mai mică distanţă de planeta Pluto, pe orbita căreia a petrecut peste opt ore pentru o serie de experimente ştiinţifice ce au vizat studierea atmosferei acesteia şi realizarea de fotografii pe timp de noapte, folosind doar lumina reflectată de Charon, cel mai mare dintre sateliţii săi naturali.

NASA a dat publicităţii primele imagini color cu planeta Pluto, realizate de New Horizon.

15 iulie 2015 – Caitlyn Jenner, noua identitate a fostului atlet Bruce Jenner, acceptă premiul Arthur Ashe pentru curaj. În discursul de acceptare, aceasta a declarat că doreşte să schimbe modul în care comunitatea transsexualilor este percepută.

15 august 2015 – Un refugiat ce-şi ţine copiii în braţe plânge de fericire, după ce vasul în care se afla a ajuns pe ţărmul insulei greceşti Kos. Insulele din Marea Egee au fost luate cu asalt de refugiaţi, majoritatea sirieni.

3 septembrie 2015 – Imagini şocante cu cadavrul unui băieţel sirian adus de apă pe o plajă din apropierea staţiunii turce Bodrum, după ce ambarcaţiunea cu care el şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat, au fost publicate de presa străină şi pe reţelele sociale, generând dezbateri la nivel mondial.

28 septembrie 2015 – NASA a anunţat că au fost descoperite dovezi spectrale ale prezenţei sărurilor hidratate pe Marte, precizând însă că nu au fost găsite probe directe ale prezenţei apei în stare lichidă pe planeta roşie.

28 septembrie 2015 – Preşedintele statelor Unite, Barack Obama, îi întinde mâna şefului de stat din Rusia, Vladimir Putin, însă divergenţele de opinie dintre cele două mari puteri se văd pe chipul liderului de la Moscova.

7 octombrie 2015 – Astronautul Scott Kelly, aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a distribuit această poză pe Twitter, cu mesajul: „Doza zilnică de auroră, pentru a te ajuta să te trezeşti”.

Vezi continuarea în Mediafax!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase