Home » D:News » Drumul studentului Dragoş, din căminul Leu până la NASA. „Mi-am pierdut prietena, mi-am pierdut toţi banii, aveam doar un laptop şi un vis”

Drumul studentului Dragoş, din căminul Leu până la NASA. „Mi-am pierdut prietena, mi-am pierdut toţi banii, aveam doar un laptop şi un vis”

Publicat: 28.12.2015
El este Doctor Dragoş - Dragoş Brătăşanu, un tânăr român care-a plecat în 2008 să-şi facă doctoratul în Germania. A studiat ingineria aerospaţială, a câştigat premii de cercetare în Statele Unite ale Americii, trimitând un prototip de software la o companie americană.

Totuşi, Dragoş spune că realizările sale nu se datorează faptului că ar fi un bun inginer, ci, mai degrabă, modului de raportare la probleme şi modului în care gândea fiecare situaţie în care era pus în parte. Şi-a dat seama, din propriile experienţe, că felul în care porneşti în drumul spre împlinirea unui vis este esenţial. A învăţat asta încă din studenţie când şi-a pus în minte să plece în Antarctica şi a reuşit.

Povestea proiectelor bazate pe ideea de dezvoltare persoanală, derulate de Dragoş Brătăşanu, începe încă din perioada studenţiei când şi-a dorit să ajungă în Antarctica şi la Polul Nord. În 2008 s-a înscris la doctorat în Germania şi a studiat ingineria aerospaţială. A trimis sute de e-mail-uri la NASA şi la companii care organizau astfel de expediţii şi, într-un final, a reuşit să ajungă pe tărâmul îngheţat al pinguinilor. Timp de cinci ani, cât a lucrat în domeniul ingineriei aerospaţiale, a câştigat numeroase premii de cercetare în State şi a lucrat chiar şi în Noua Zeelandă.

Citeşte articolul complet în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase