Home » D:News » Îmbracă propriile … gene. TEHNOLOGIA care îţi poate imprima ADN-ul – FOTO+VIDEO

Îmbracă propriile … gene. TEHNOLOGIA care îţi poate imprima ADN-ul – FOTO+VIDEO

Publicat: 29.12.2015
O companie cu sediul la Londra a constatat că fiecare persoană împărtăşeşte aproximativ 50 % din ADN-ul său cu bananele, 90 % cu şoarecii şi 99,9 % cu alte 7,3 miliarde de oameni de pe Pământ. Dar cum arată propriul ADN?
Acest lucru lasă 0,1 la sută din genom pentru a distinge o persoană de alta. Compania Dot One, numită după acest – 0,1 la sută, urmăreşte să evidenţieze ceea ce ne face unici, prin crearea elementelor personalizate, cum ar fi imprimarea ADN-ului individual pe eşarfe şi alte articole.
 
Pentru a crea aceste modele, reprezentanţii companiei colectează mostre individuale de ADN cu un tampon. Acest tampon este apoi trimis la AlphaBiolabs din Regatului Unit, companie creditată cu testarea ADN-urilor. Laboratorul foloseşte o reacţie în lanţ a polimerazei (PCR), o tehnică care creează mai multe copii ale ADN-ului, pentru a analiza probele.
 
„Testarea ADN-ului nu mai este limitată la laborator şi face drumul său în mediul de consum, dar există încă o mulţime de reţineri de la oamenii speriaţi de decodarea propriei sale limbi genetice. Metoda folosită de noi poate fi utilă pe viitor şi anume pentru a adapta cu precizie medicamentele prescrise de medic. Chiar acasă poate fi utilizată o trusă specială de diagnostic pentru a afla dacă ai boli moştenite sau chiar pentru a găsi un partener compatibil, folosind o aplicaţie ADN dating”, a declarat fondatorul Dot One, Iona Inglesby.
 
 
Laboratorul investighează locaţiile specifice din cromozomii umani, în care se manifestă diferenţele genetice. „Genetica este absolut fascinantă, dar este ceva care e foarte greu de înţeles. Enormă în teorie şi, totuşi, microscopică în practică”, afirmă Inglesby.
 
Inglesby a venit cu ideea de a personaliza articole cu ajutorul ADN-urilor în timp ce studia designul la Royal College of Art din Londra.  „În timpul unui atelier de lucru la biologia sintetică, la Imperial College din Londra, am aflat că oamenii de ştiinţă au testat ADN-ul ca un dispozitiv de stocare pentru datele binare. Ţesutul industrial a fost, de asemenea, controlat o dată de sistemele de date binare, în mod special de cartele perforate, bucăţi de hârtie cu modele de găuri perforate care codifică instrucţiuni pentru controlul utilajelor. Aşa am înţeles că există o legătură între aceste limbi codificate”, a declarat Inglesby.
 
„Cred că cel mai interesant este faptul că clientul nu ştie, de fapt, cum va arăta produsul. Genetica lor este cea care determină estetica, aici e şi surpriza. Partea cea mai interesantă va fi atunci când vom ajunge să testăm persoane din aceeaşi familie, astfel încât să putem analiza harta asemănărilor între fraţi şi vom putea depista care părţi ale codului genetic au fost moştenite de la părinţi”, a explicat Iona Inglesby.
Sursa foto: Dot One/Pinterest
 
Produsele de la Dot One nu sunt ieftine. O eşarfă costă 310 de lire sterline, sau aproximativ 460 de dolari. „O parte din viziunea de viitor a companiei este de a stabili legături cu organizaţiile de îngrijire a sănătăţii şi să doneze un anumit procent din profit pentru cercetarea bolilor genetice moştenite şi pentru consilierea de familie”, a declarat Inglesby. 
 
Sursa: Live Science
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase