Prima pagină D:News

Ce mânca Ceauşescu în noaptea de Revelion şi ce bea ''Tanti Lenuţa''. ''Dacă lipseau era vai şi-amar!''

12.31.2015 | ● Vizualizări: 5056

Mesele familiei Ceauşescu nu erau încărcate de mâncăruri rafinate, cum poate am fi tentaţi a crede.

"Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau”, povesteşte fiica lui Marin Ceauşescu (fratele mai mare al fostului lider comunist), în volumul "Nu regret, nu mă jelesc, nu strig".

Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. "Dacă lipseau era vai şi-amar!"

Meniul se întocmea de regulă cu o seară înainte, bucătăreasa pregătind mâncare pentru 8-15 persoane. Cele mai cerute erau ciorbele acrite din belşug, fripturile la grătar şi prazul umplut cu carne.

Citeşte continuarea în Gândul!