Home » D:News » TREBUIE sau NU să ne lipsim de molarii de minte? Cercetătorii din domeniul sănătaţii orale distrug cel mai mare mit

TREBUIE sau NU să ne lipsim de molarii de minte? Cercetătorii din domeniul sănătaţii orale distrug cel mai mare mit

Publicat: 05.01.2016
În majoritatea cazurilor, medicii stomatologi susţin că molarii de minte trebuie extraşi, deoarece nu au niciun rol şi ne predispun la multe probleme dentare.
Studiile ştiinţifice au demontat mitul conform căruia molarii de minte ne-ar predispune la diferite boli. Fals. Aşa că dacă abordăm problema dintr-un unghi diferit, putem desprinde concluzia că extracţia molarilor de minte este o afacere, şi una profitabilă, pentru industria dentară (a carei cifră anuală de afaceri se învârte în jurul sumei de un miliard de dolari).
 
Molarii de minte sunt supranumiţi şi molari ternari, apărând în spatele molarilor mari. Aceştia răsar, de regulă, în adolescenţa târzie sau către vârsta de 20 de ani. Potrivit unui raport publicat în Revista Americană de Sănătate Publică, care a furnizat detalii revoltătoare, peste 67% din intervenţiile de extracţie a molarilor de minte nu îşi au rostul.
 
Weston A. Price se numără printre cei mai importanţi cercetători în domeniul sănătaţii orale şi ai acestui fenomen. Investigând îndeaproape legătura dintre sănătatea dentară şi bolile inregistrate în secolul 20. Cercetatorul a identificat o serie de triburi native care nu au suferit niciodată de probleme dentare, şi care şi-au păstrat intacţi molarii de minte, fără niciun fel de consecinţe negative.
 
Astfel, el a desprins concluzia că secretul sănătaţii dentare şi al întregului corp ar consta în tipul de nutriţie. Din fericire, medicii stomatologi care se aliniază abordării holistice aplică aceste dovezi, promovând ideea că, pe fondul unei alimentaţii adecvate, osul maxilarului poate susţine fără probleme toţi cei 32 de dinţi apăruţi, inclusiv molarii de minte.
 
 
În plus, Weston Price a constatat că introducerea zahărului rafinat şi al fainii albe în alimentaţia acestor triburi a determinat deteriorarea rapidă a dinţilor altfel sănătoşi.
 
Jay Friedman, consultant pe probleme dentare cu sediul în statul California, a constatat că peste două treimi din toate extracţiile dentare efectuate sunt inutile din punct de vedere medical, şi că majoritatea pacienţilor supuşi intervenţiilor de extracţie a molarilor de minte s-ar fi menţinut perfect sănătoşi si dacă nu ar fi recurs la aceste operaţii.
 
Dinţii pot fi consideraţi organe vii cu rol esenţial în economia menţinerii unui trup sănătos. Sistemul de acupunctură centrată pe meridiane energetice, cunoscut şi promovat de medicina tradiţională chineză de peste 5.000 de ani, indică o relaţie vitală de interdepenţă între dentiţie şi articulaţii, segmentele coloanei vertebrale, vertebre, organe şi glandele endocrine. Potrivit meridianelor de acupunctură, molarii de minte comunică energetic cu intestinul subţire şi zona anterioară a glandei pituitare.
 
Dovezile ştiinţiice indică faptul că 46 la sută din nervii motrici şi senzoriali ai cortexului cerebral au inseraţii în cavitatea orală şi în osatura facială. Prin urmare, extracţia unui dinte poate deregla sau chiar anula un meridian de acupunctură care traversează zona dintelui extras.
 
Mai mult, această interveneţie de extracţie poate deveni chiar periculoasă. Deşi este foarte comună, extracţia molarilor de minte implică riscuri foarte grave, care pot determina în cazuri extreme chiar moarte subită.
 
Toate aceste lucruri sunt demonstrate stiintific, statisticile evidenţiind în mod clar faptul că un număr de 57.000 – 175.000 de pacienţi au suferit în urma extracţiei molarilor de minte simptome de furnicatură, înţepături sau amorţeală locală permanentă induse de leziuni ale nervilor dentari, ceea ce confirmă ipoteza că dantura ar fi conectată prin joncţiuni nervoase la toate părţile corpului.
 
Concluzia pe care o putem desprinde este ca nu ar trebui să recurgi la o intervenţie de extracţie a molarilor de minte decât atunci când există motive întemeiate pentru acest lucru.
 
Sursa: Secretele
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase