Home » D:News » Cercetătorii britanici au făcut o descoperire impresionantă la bordul unui vas american scufundat în urmă cu 72 de ani- FOTO

Cercetătorii britanici au făcut o descoperire impresionantă la bordul unui vas american scufundat în urmă cu 72 de ani- FOTO

Publicat: 05.01.2016
Nava de luptă a naufragiat în anul 1944.

În urmă cu 72 de ani, vasul american de luptă SS Richard Montgomery pleca din SUA cu destinaţia Marea Britanie. La bordul navei se afla o încărcătură impresionantă de material explozibil, ce urma să fie folosit în luptele din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Neşansa a făcut ca vaporul să se scufunde la doar câteva sute de metri de malul estuarului Tamisei, în apropierea oraşului Sheerness.

Agenţia Maritimă Britanică a identificat epava vasului şi a realizat mai multe imagini, care pun în evidenţă cele mai mici detalii de la bordul acesteia. Cu ajutorul sonarului (aparat ce foloseşte reflexia undelor ultrascurte pentru a detecta obiecte subacvatice), cercetătorii au descoperit faptul că vasul transporta nu mai puţin de 1.400 de tone de material explozibil. 

Foto: bobleroi.co.uk

De-a lungul timpului, au fost enunţate numeroase ipoteze ce fac referire la eventualitatea în care încărcătura ar putea exploda. În acest sens, au existat unele presupuneri conform cărora accidentul ar putea distruge o mare parte a portului Sheerness, provocând pagube de până la 1 milion de lire sterline.

Foto: multibeam.net

Alte voci susţin că impactul exploziei ar putea duce la apariţia unor valuri uriaşe, care ar inunda într-un timp foarte scurt insulele britanice Sheppey, Grain, Canvey şi Southend-on-Sea.

Foto: heritagecalling.com

Multe dintre guvernele care s-au succedat la conducerea Regatului Unit au adus în discuţie problema epavei vasului SS Richard Montgomery. Motivul principal de dezbatere îl constituie şi acum intenţia de a construi un aeroport în zona în care nava s-a scufundat.

Foto: 2talk.com

În momentul de faţă, epava este inclusă într-o zonă de protecţie ce măsoară aproximativ 500 m².

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase