Home » D:News » 9 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac

9 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac

Publicat: 06.01.2016
Psihoterapeutul american Amy Morin, autoarea cărţii „13 Things Mentally Strong People Don't Do“, crede că fiecare dintre noi îşi poate antrena psihicul pentru a face faţă diverselor situaţii cu care ne confruntăm şi pentru a ne dezvolta în direcţia dorită.

Ea spune că oamenii puternici au obiceiuri sănătoase, ei îşi controlează emoţiile, gândurile şi comportamentul în moduri care le asigură succesul.

Vă prezentăm în continuare nouă astfel de obiceiuri ale oamenilor puternici:

Nu pierd energia plângându-se

Oamenii care se plâng prietenilor, familiei sau colegilor nu reuşesc să se concentreze asupra problemei şi să o rezolve, această atitudine arătând şi că nu au nicio putere.

Îşi asumă responsabilitatea pentru felul în care se simt

Spunând că soacra ta te face să te simţi prost sau că şeful te enervează înseamnă că au putere asupra ta. Nu lăsa comportamentul altor oameni să îţi influenţeze starea de spirit.

Impun limite

Refuzând să îţi iei apărarea le dă altor oameni puterea. În loc să dai vina pe alţii pentru timpul pierdut de tine sau pentru că te-au obligat să faci ceva, ia controlul. Impune limite fizice şi emoţionale prin care tu decizi cum şi cu cine îţi petreci timpul.

Iartă
 
Dacă rămâi supărat pe cineva nu îl pedepseşti pe el, ci pe tine. Astfel pierzi timp preţios gândindu-te la persoana care ţi-a greşit în loc să te bucuri de fiecare moment.
 
Îşi cunosc calităţile
 
Atunci când nu ştii ce calităţi ai, nu poţi deveni un om încrezător în propriile forţe şi rişti să accepţi ideile altora ca fiind cele mai bune.
 
Nu pierd timpul cu gânduri inutile
 
Te-ai întors vreodată de la muncă şi ai petrecut întreaga seară gândindu-te cum ar fi dacă nu te-ai întoarce acolo mâine? Astfel reuşeşti să pierzi timp în care puteai face ceva util.
 
Nu se victimizează
 
Spunând lucruri precum ”Nu am avut de ales decât să accept” sugerează că eşti o victimă a circumstanţelor nefericite, însă este important să îţi dai seama că deciziile tale au consecinţe şi că ai întotdeauna puterea de a alege.
 
Nu se bazează pe părerea altora despre ei
 
Dacă eşti genul de om pentru care este foarte important ca ceilalţi să aibă o părere cât mai bună despre el, cel mai probabil vei deveni genul de om care face totul doar pentru a-i mulţumi pe alţii. Trebuie să ştii că nu este nevoie ca toţi oamenii să te placă sau să fie de acord cu tine. Evaluează criticile pe care le primeşti, dar nu lăsa părerea altora să determine ce fel de om eşti, scrie Psychology Today.
 
Sunt dispuşi să iasă din mulţime
 
Îndoiala în propriile forţe şi frica pot face oamenii să îşi dorească mai presus de orice să se integreze, însă dacă pentru a face acest lucru trebuie să ascunzi cine eşti, mai bine renunţi. Nu lăsa frica să stea în calea succesului şi ai curajul de a fi diferit.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase