Home » D:News » Ceasul deşteptător care te trezeşte cu aromă de cafea şi croissant. A fost inventat de un puşti de 19 ani – FOTO

Ceasul deşteptător care te trezeşte cu aromă de cafea şi croissant. A fost inventat de un puşti de 19 ani – FOTO

Publicat: 07.01.2016
Dispozitivul funcţionează pe baza unor capsule

Pentru cei mai mulţi dintre noi, trezitul devreme este o activitate extrem de dificilă. Deşi cu o seară înainte ne programăm mai multe alarme, dimineaţa am mai sta puţin în pat. Mai mult decât atât, orice melodie pe care o alegem ca să ne trezească sună la fel de rău.

Un adolescent din Franţa s-a gândit la această problemă şi a conceput un ceas deşteptător care foloseşte mirosuri plăcute pentru a ne trezi şi nu o alarmă clasică. Ideea aparţine, fondatorului Guillaume Rolland, un student francez în vârstă de numai 19 ani, care a primit anul trecut o finanţare de 200.000 de dolari pentru a fabrica noul produs denumit Sensorwake. Acesta va fi disponibil pe piaţă începând cu prima jumătate a acestui an.

Foto: digischool.fr

Dispozitivul funcţionează pe baza unor capsule, care se introduc în partea superioară a aparatului. Fiecare capsulă conţine o aromă diferită şi poate fi utilizată de cel mult 30 de ori, ceea ce se înseamnă că trebuie schimbată după aproximativ o lună.

Foto: wqad.com

Pentru început, vor fi disponibile doar şase arome, grupate în pacheţele: Continental Breakfast (capsulă cu aromă de Espresso + capsulă cu croissant), Enjoy the Break Pack (Seaside – ulei monoi din flori Tiaré + Lush Jungle – frunze şi iarbă proaspăt cosită), Vitalisation Aromatherapy Pack (aromă de ciocolată şi mentă).

Foto: ufunk.net

Deşi suntem tentaţi să credem că această modalitate de a ne trezi ar putea fi mai puţin eficientă decât cea convenţională, inventatorul ei ne asigură că nu este tocmai aşa. Rolland a afirmat că Sensorwake se descurcă la fel de bine precum un ceas deşteptător obişnuit, dat fiind faptul că 99% dintre cei care l-au folosit s-au putut trezi în numai 2 minute.

Foto: thenextweb.com

Mai mult decât atât, cei care nu reuşesc să se trezească la ora pe care au programat-o nu trebuie să-şi facă griji. Ceasul este echipat cu o alarmă audio, care se activează după 3 minute de la pulverizarea aromelor.

Sursa: sciencealert.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase