Home » D:News » Cod de conduită pentru femei într-un oraş din Germania

Cod de conduită pentru femei într-un oraş din Germania

Cod de conduită pentru femei într-un oraş din Germania
Publicat: 06.01.2016
Henriette Reker, primarul oraşului german Koln, a fost criticată, după ce a sugerat un cod de conduită pentru femei după valul de agresiuni sexuale comise în Ajunul Anului Nou în centrul oraşului de bărbaţi arabi şi nord-africani, ce a creat indignare în întreaga ţară, informează DPA.

Locuitorii au reacţionat pe reţelele de socializare faţă de sugestia primarului din Koln ca femeile să păstreze o anumită distanţă faţă de străini şi să se deplaseze în grupuri, pentru a rămâne singure şi supuse pericolelor. Toate mesajele despre acest subiect au fost postate pe reţelele de socializare sub hashtag-ul #EineArmlaenge.

Agresiunile sexuale, însoţite de jafuri, comise în Ajunul Anului Nou în apropierea gării centrale din Koln, care au vizat peste 90 de femei, se pare că ar fi fost comise de bărbaţi arabi şi nord-africani, potrivit victimelor. Deşi nu se ştie încă dacă atacatorii sunt solicitanţi de azil sau descendenţi ai unei generaţii de imigranţi deja stabilite în Germania, aceste agresiuni au lansat o dezbatere aprigă în Germania ce vizează consecinţele deciziei de a permite celor circa 1,1 milioane de imigranţi să pătrundă în Germania în cursul anului 2015.

Reker, care a fost înjunghiată în timpul campaniei electorale prorefugiaţi pentru postul de primar al Kolnului, este acuzată că plasează atacurile din Ajunul Anului Nou în responsabilitatea victimelor. Criticii săi susţin că Reker ar trebui să se concentreze pe consolidarea securităţii şi pe identificarea atacatoriilor, care să fie aduşi în faţa justiţiei.

Potrivit poliţiei din Hamburg şi Stuttgart, atacuri similare au avut loc şi în aceste oraşe în Ajunul Anului Nou, dar într-un număr semnificativ mai mic.

Cancelarul german, Angela Merkel, i-a transmis printr-o convorbire telefonică primarului din Koln „indignarea sa faţă de aceste acte de o violenţă de netolerat şi de agresiunile sexuale”, în timp ce alţi politicieni germani încearcă să facă o legătură între atacatori şi cei 1,1 milioane de imigranţi din ţară.

Marţi seară, circa 300 de persoane s-au adunat în faţa catedralei din Koln pentru a solicita mai mult respect faţă de femei. „Doamna Merkel, ce faceţi? Mi-e frică”, este unul dintre mesajele afişate pe pancartele manifestaţilor.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a criticat lipsa de reacţie a forţelor de ordine în seara respectivă în care au fost comise atacurile. „Poliţia nu poate să lucreze în acest mod”, a acuzat ministrul german de Interne.

Atacurile din Ajunul Anului Nou sunt atribuite unor grupuri de 20-30 de bărbaţi tineri, cu vârste între 18 şi 35 de ani, aparent de origine arabă sau nord-africană, care şi-au înconjurat victimele pentru a le agresa sexual şi a le jefui.

„Nu avem niciun indiciu care să arate că este vorba despre refugiaţi care se află în Koln” sau în împrejurimile oraşului, a insistat Henriette Reker, considerând inacceptabilă o astfel de abordare care acuză imigranţii de comiterea agresiunilor.

Însă pentru conservatorii bavarezi acest val de agresiuni constituie un argument în favoarea limitării numărului de imigranţi, opunându-se politicii deschise a lui Merkel faţă de refugiaţi.

„Dacă solicitanţii de azil sau refugiaţii se pretează la astfel de agresiuni (…), înseamnă că sejurul lor în Germania trebuie să ia sfârşit imediat”, a solicitat Andreas Scheuer, secretar general al Partidului Uniunea Creştin-Socială (CSU), care se va întâlni miercuri cu Merkel în Bavaria, în cadrul unei reuniuni regionale.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase