Home » D:News » Fenomen meteorologic extrem în Oceanul Atlantic pentru luna ianuarie: ultima dată s-a întâmplat acum 78 de ani

Fenomen meteorologic extrem în Oceanul Atlantic pentru luna ianuarie: ultima dată s-a întâmplat acum 78 de ani

Fenomen meteorologic extrem în Oceanul Atlantic pentru luna ianuarie: ultima dată s-a întâmplat acum 78 de ani
Publicat: 15.01.2016
O furtună tropicală, Alex, a devenit uragan în Oceanul Atlantic, în ceea ce este un eveniment foarte rar, primul de acest fel înregistrat în luna ianuarie în ultimii 78 de ani, anunţă Agenţia Oceanică şi Atmosferică din Statele Unite, informează CNN.

„În mod remarcabil, furtuna Alex s-a transformat în uragan, viteza rafalelor de vânt depăşind 140 de km/h”, a transmis Agenţia Oceanică şi Atmosferică din Statele Unite (NOAA).

Uraganul Alex se află acum la circa 800 de kilometri sud de Insulele Azore (Portugalia).

Sezonul uraganelor în Oceanul Atlantic este în mod normal între 1 iunie şi 30 noiembrie, dar sisteme tropicale se formează tot timpul anului.

Alex este prima furtună tropicală formată în Atlantic în ianuarie din 1978 până acum. De asemenea, este primul uragan care se formează în ianuarie în Oceanul Atlantic începând din 1938 până acum.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase