Home » D:News » Simţi o stare de anxietate? Poate eşti doar foarte INTELIGENT – VIDEO

Simţi o stare de anxietate? Poate eşti doar foarte INTELIGENT – VIDEO

Publicat: 19.01.2016
Dacă vă faceţi griji despre lucrurile ce s-au întâmplat în trecut chiar şi după mult timp după ce au avut loc, ar putea însemna că aveţi un nivel bun de inteligenţă verbală.
Un studiu realizat în rândul studenţilor a constatat că există o corelaţie  între nivelul de anxietate generală şi inteligenţa verbală ridicată. 
 
Această constatare este, cu siguranţă, una interesantă. Acest lucru ne permite să înţelegem cum gândurile ne influenţează comportamentul. Creierul are capacitatea de a stoca o mulţime de gânduri şi mai ales gândurile despre nereuşite, lucruri greşite sau erori. Este foarte probabil ca aceste griji stocate să te facă o persoană anxioasă. 
 
 
În timp ce rezultatele sunt cu siguranţă interesante, trebuie menţionat faptul că dimensiunea eşantionului din acest studiu special a fost relativ mică. Şi persoanele evaluate erau numai studen’i, adică subiecţi cu un o anumită pregătire academică şi inteligenţă verbală de bază, fapt ar putea introduce o prejudecată semnificativă în selecţie.
 
Nu se poate vorbi încă despre populaţia generală până nu se va realiza un studiu reprezentativ, care va include oameni din diferite niveluri de educaţie şi vârste.

Sursa: Science Dump
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase