Home » D:News » Reguli simple pentru protejarea şi îngrijirea tenului pe timp de ger

Reguli simple pentru protejarea şi îngrijirea tenului pe timp de ger

Reguli simple pentru protejarea şi îngrijirea tenului pe timp de ger
Publicat: 24.01.2016
Protejarea şi îngrijirea pielii pe timp de iarnă are nevoie de o atenţie suplimentară şi există câteva trucuri sau sfaturi simple pe care dermatologii le recomandă în sezonul rece, potrivit revistei online New York Magazine.

Crema hidratantă nu trebuie să fie mai grasă, deşi, iarna, tendinţa noastră este să apelăm la o formulă nutritivă, mai bogată pentru crema de faţă sau de corp. Contrar aparenţelor, nu vâscozitatea unei creme este cea care aduce o îngrijire suplimentară, ci ingredientele active pe care le conţine. Chiar dacă sunt tentate să se apere de frig, persoanele cu piele sensibilă, predispusă la erupţii, iritaţii sau acnee nu ar trebui să înlocuiască loţiunile lejere, hidratante cu unele uleioase sau pe baza de vaselină, pentru că acest lucru le va amplifica problemele. Aşadar, crema de iarnă trebuie aleasă tot în funcţie de tipul de ten şi nu în funcţie de vreme.

Uleiurile vegetale nu hidratează tenul, deci ar trebui însoţite şi de loţiunile lejere. Cea mai bună soluţie este încorporarea câtorva picături de ulei în crema sau loţiunea hidratantă. Aplicarea trebuie făcută imediat după spălarea tenului, când porii sunt deschişi, pentru o absorbţie cât mai bună. Rolul benefic al uleiului constă în crearea unei pelicule protectoare la suprafaţa pielii pe timp de ger.

Pe timpul iernii, încâlzirea spaţiilor închise produce o deshidratare mai mare la nivelul pielii, aşadar ar trebui să avem mereu ataşat de calorifer un mic vas cu apă care să echilibreze umiditatea din aerul locuinţei. Nivelul recomandat de umiditate este de 50%.

Chiar dacă este frig, duşurile şi băile nu trebuie să fie prea lungi şi nici prea fierbinţi, pentru că apa nu hidratează, dimpotrivă, aceasta îndepărtează bariera de uleiuri naturale ale pielii. Apa fierbinte deshidratează, dilată capilarele şi produce roşeaţă.

Consumul de peşte este binevenit în sezonul rece, pentru că uleiurile omega-3 conţinute cu precădere de somon, sardine, anşoa, halibut contribuie la menţinerea elasticităţii pielii.

Alcoolul şi cafeaua sunt inamici ai pielii în sezonul rece, dar nu numai. Alcoolul accelerează deshidratarea prin dilatarea capilarelor, iar cafeaua este diuretică, ceea ce înseamnă tot pierdere de apă. Alte alimente care favorizează apariţia problemelor la nivelul pielii sunt dulciurile şi făinoasele.

Exfolierea în exces a pielii pe timp de iarnă nu este recomandată, mai ales în cazul unui ten deja uscat. Folosirea unor loţiuni blânde de curăţare este ceea ce recomandă dermatologii.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase