Home » D:News » Cum arată ”cartoful” de 1 milion de euro

Cum arată ”cartoful” de 1 milion de euro

Cum arată ”cartoful” de 1 milion de euro
Publicat: 25.01.2016
''Nu este prima dată când cineva îmi cumpără arta chiar de pe perete''.

O fotografie care prezintă un cartof irlandez a fost cumpărată de un om de afaceri european cu aproape un milion de euro, imaginea fiind realizată de Kevin Abosch, un artist celebru pentru fotografierea unor vedete precum Johnny Depp şi Dustin Hoffman, informează bbc.co.uk.

„Nu este prima dată când cineva îmi cumpără arta chiar de pe perete. Am băut împreună (cu omul de afaceri – n.r.) două pahare cu vin, iar el a spus: «Chiar îmi place asta». După alte două pahare cu vin a spus «Chiar vreau asta». Două săptămâni mai târziu, am stabilit preţul”, a declarat fotograful Kevin Abosch pentru The Sunday Times.

Kevin Abosch a fotografiat cartoful irlandez organic în anul 2010, folosind o singură sursă de lumină şi o cameră digitală. În imagine, cartoful apare pe un fundal negru.

Kevin Abosch, în vârstă de 46 de ani, este recunoscut pentru fotografierea unor celebrităţi precum actorii Johnny Depp şi Dustin Hoffman, regizorul Steven Spielberg, artista Yoko Ono, fosta soţie a cântăreţului John Lennon, precum şi activista pakistaneză Malala Yousafzai.

Preţul de pornire pentru unul dintre portretele realizate de Kevin Abosch depăşeşte 260.000 de euro. Artistul a spus că înţelege că acest preţ este considerat „absurd” de unii oameni.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase