Home » D:News » Motivul pentru care italienii au acoperit toate nudurile dintr-un muzeu celebru. Gestul a provocat FURIE

Motivul pentru care italienii au acoperit toate nudurile dintr-un muzeu celebru. Gestul a provocat FURIE

Motivul pentru care italienii au acoperit toate nudurile dintr-un muzeu celebru. Gestul a provocat FURIE
Publicat: 27.01.2016
Italienii şi-au exprimat nemulţumirile pe reţelele de socializare, acuzând Guvernul

Autorităţile italiene au acoperit mai multe statui nud de la Muzeul Capitolin din Roma, pentru a nu-l deranja pe preşedintele iranian, Hassan Rouhani, aflat în vizită în Italia, relatează BBC News Online.

Rouhani şi premierul italian, Matteo Renzi, au discutat la Muzeul Capitolin din Roma după ce firmele italiene au încheiat luni mai multe contracte cu Iranul, în valoare de 17 miliarde de euro.

Dar, pentru a nu-l deranja pe preşedintele iranian, autorităţile italiene au acoperit nudurile din muzeu. În plus, italienii au decis să nu servească vin la mesele oficiale, un gest pe care Franţa, următoarea ţară pe care o va vizita Rouhani, a refuzat să-l copieze. Iranul este o republică islamică şi are legi foarte stricte privind consumul de alcool.

Decizia de a acoperi cu panouri albe nudurile din muzeu, inclusiv o statuie de câteva secole a lui Venus, a provocat furia italienilor, care au criticat dur autorităţile, informează CNN.

Un purtător de cuvânt al municipalităţii din Roma a precizat că planurile pentru întrevedere au fost realizate de biroul premierului italian. Guvernul de la Roma nu a făcut comentarii pe această temă.

Italienii şi-au exprimat nemulţumirile pe reţelele de socializare, acuzând Guvernul că trădează istoria şi cultura italiene de dragul intereselor economice şi pentru a face pe plac unui oaspete internaţional.

Rouhani se află în Europa într-un turneu de cinci zile menit să consolideze relaţiile economice, după implementarea acordului nuclear între Iran şi marile puteri care a determinat anularea sancţiunilor impuse Teheranului.

„Iranul este cea mai sigură şi mai stabilă ţară din regiune”, le-a spus preşedintele Rouhani oamenilor de afaceri italieni, potrivit BBC.

El a subliniat că dezvoltarea economică este esenţială pentru combaterea extremismului, adăugând că „şomajul formează soldaţi pentru terorişti”.

Rouhani s-a întâlnit marţi şi cu Papa Francisc, care a cerut Iranului să coopereze cu alte ţări din Orientul Mijlociu împotriva terorismului şi traficului de arme, a precizat Vaticanul.

Rouhani i-a cerut Suveranului Pontif să se roage pentru el şi i-a făcut cadou un covor artizanal.

Preşedintele Iranului se deplasează miercuri la Paris, unde vor fi anunţate mai multe acorduri comerciale, inclusiv unul cu Airbus, privind achiziţionarea a peste 100 de avioane.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase