Home » D:News » Un miniexcavator a scos la lumină o comoară de monede romane rare

Un miniexcavator a scos la lumină o comoară de monede romane rare

Un miniexcavator a scos la lumină o comoară de monede romane rare
Publicat: 01.02.2016
Britanicul Mark Copsey, în vârstă de 44 de ani, a dat de comoară în timp ce nivela un teren de recreere aparţinând unui club de hockey din Somerset.

Manipulantul unui miniexcavator, care a scos la lumină o comoară de 3.000 de monede romane rare, are dreptul la o treime din valoarea tezaurului antic.

Mark Copsey a scos din pământ colecţia de 3.339 de monede de argint îngropate, pe care le-a pus într-o pungă de plastic, şi ulterior a telefonat la mai multe muzee pentru a afla cui trebuie să raporteze descoperirea sa.

Experţii spun că monedele antice au fost bătute într-o perioadă de inflaţie şi cercetările arheologice ulterioare au scos la iveală resturile unei mici aşezări romane.

Specialiştii de la British Museum au stabilit că monedele provin din secolele II şi III A.D. Unele monede au imprimate capete de împărătese, iar altele de împăraţi.

Conform legii britanice, persoana care descoperă o comoară şi proprietarul terenului pe care a fost descoperită aceasta au dreptul, fiecare, la câte o treime din valoarea obiectelor, iar restul revine Patrimoniului naţional.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase