Home » D:News » Urmăreşte LIVE eclipsa de Soare care are loc în momentul acesta în Oceanul Pacific – VIDEO

Urmăreşte LIVE eclipsa de Soare care are loc în momentul acesta în Oceanul Pacific – VIDEO

Urmăreşte LIVE eclipsa de Soare care are loc în momentul acesta în Oceanul Pacific – VIDEO
Publicat: 08.03.2016
Umbra Lunii va traversa Terra pe o distanţă de 14.162 de kilometri.

În zilele de 8 şi 9 martie se va produce o eclipsă parţială de soare, însă, din nefericire pentru noi, doar locuitorii anumitor insule din Oceanul Pacific o pot vedea. Avem, totuşi, o şansă, pentru că putem observa fenomenul astronomic, în timp real, pe internet.

Deşi astrul selenar se poziţionează în fiecare lună între Pământ şi Soare, eclipsa totală apare doar atunci când toate cele trei corpuri cereşti se aliniază perfect. Acest fenomen este cu atât mai spectaculos cu cât Luna se află în acele momente la cea mai apropiată distanţă faţă de Terra, fapt pentru care ea apare pe cer mult mai mare.

În dimineaţa zilei de 8 martie, în intervalul orar local 06:00-09:00 (01:00-03:00, ora României), Luna a umbrit cea mai mare parte a Sumatrei şi a Indoneziei. Aici s-a putut observa o eclipsă parţială de Soare, însă în Borneo şi Sulawesi ea a devenit totală. În cele din urmă, fenomenul va lua sfârşit în apropierea Insulelor Hawaii.

Umbra Lunii va traversa Terra pe o distanţă de 14.162 de kilometri. Pe de altă parte, lăţimea suprafeţei acesteia va fi de doar 156 de kilometri. Eclipsa va putea fi observată cel mai bine pe Insula Woleai din Micronesia, unde va dura circa patru minute.

Deşi în România eclipsa nu va fi vizibilă, noi o vom putea urmări în timp real, accesând site-ul Slooh.com. Tot aici, astronomii îi invită pe cei care pot asista la producerea fenomenului astronomic să posteze fotografii şi să interacţioneze cu specialiştii. Următoarea eclipsă de Soare va avea loc pe data de 1 septembrie, ea putând fi observată doar pe continentul african.

Sursa: nationalgeographic.com

Vă mai recomandăm şi: Atlas, robotul revoluţionar şi cât se poate de paşnic – VIDEO

                                 O descoperire care ar putea revoluţiona tratamentele împotriva cancerului

                                 S-a demonstrat ştiinţific Oamenii care cred că sunt sănătoşi trăiesc mai mult

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase