Prima pagină D:News

Cauzele ascunse ale migrenelor

03.15.2016 | ● Vizualizări: 828

CSID a identificat alimentele care provoacă migrene.

Toată lumea se confruntă din când în când cu dureri de cap, dar ceea ce este mai neobişnuit este faptul că în aproape 30% dintre cazuri, regimul alimentar sau, mai mult, chiar anumite alimente sunt cele care provoacă migrenele, informează CSID.

CSID a identificat alimentele care provoacă migrene.

Alimentele cu un conţinut ridicat de tiramină

Deşi cauza migrenelor diferă de la persoană la persoană, un lucru este sigur, şi anume că alimentele care conţin tiramină şi feniletilamină, aminoacizi care cauzează dilatarea vaselor de sânge şi cresc presiunea sângelui în creier, pot provoca migrene. Substanţele se găsesc în ciocolată, brânzeturi (cheddar, Brie, feta, gorgonzola sau brânză mucegăită), alimente pe bază de soia, murături, nuci, citrice şi oţet (balsamic sau din vin). Cu cât brânzeturile sunt supuse unui proces de fermentare mai îndelungat, cu atât conţin mai multă tiramină.

Resturi alimentare

Deoarece conţinutul de tiamină creşte de-a lungul timpului, mai ales dacă alimentele sunt păstrate în mod impropriu, persoanele care sunt predispuse la migrene ar trebui să evite resturile alimentare. Fii atentă şi la ce alimente consumi la petrecerile de la birou sau la diferite evenimente – ambele fiind locaţii unde alimentele nu sunt păstrate la frigider pentru perioade lungi de timp. Pentru a păstra mâncarea pentru alte zile este recomandată utilizarea recipientelor de sticlă cu capace etanşe la aer.

Alimentele care conţin nitriţi

Alimentele care conţin aditivi alimentari precum nitriţii (hot dog, salamuri, mezeurile) pot declanşa dureri de cap. Folosiţi mai ales pentru conservare şi adaos de aromă, nitriţii se mai găsesc în cârnaţi sau crenvurşti (inclusiv cei de pui, de curcan sau din soia), carne de vită şi alte alimente care au fost afumate, macerate în saramură sau conservate. Pentru a evita consumul de nitriţi trebuie citite cu atenţie etichetele şi alese variantele de carne care nu conţin aditivi alimentari.

Alimente cu un conţinut ridicat de tanin

Ceaiul, merele şi perele cu coajă de culoare roşie, sucul şi oţetul de mere, cât şi vinul roşu conţin tanin. Taninul poate provoca migrene celor care suferă de obicei de aşa ceva sau poate cauza dureri de cap chiar şi persoanelor fără astfel de probleme. Sensibilitatea la tanin variază însă de la persoană la persoană.

Citeşte continuarea în CSID