Home » D:News » ORA PĂMÂNTULUI 2016. Miliarde de oameni vor stinge sâmbătă lumina. Ce poţi face în acest timp, în fiecare oraş al României – VIDEO

ORA PĂMÂNTULUI 2016. Miliarde de oameni vor stinge sâmbătă lumina. Ce poţi face în acest timp, în fiecare oraş al României – VIDEO

Publicat: 18.03.2016
ORA PĂMÂNTULUI 2016. Pentru al optulea an consecutiv românii sunt invitaţi să participe la evenimentul global Ora Pământului (Earth Hour), prin stingerea simbolica a luminilor. Circa două miliarde de oameni din întreaga lume participă la eveniment.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. 42 de oraşe au anunţat deja participarea la evenimentul global Ora Pământului (Earth Hour), prin stingerea simbolica a luminilor şi evenimente dedicate, informează WWF-România.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. Indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara sunt invitaţi să stingă lumina timp de o oră, mâine, pe 19 martie, la ora locală 20:30. În Bucureşti, Ora Pământului va fi marcată printr-o plimbare simbolică pe biciclete, care va începe în momentul stingerii luminilor, la 20:30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, pentru a arăta că doreşte mai multă determinare şi acţiuni concrete din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. Municipalităţile care au confirmat participarea, în mod oficial, până la data de 8 martie sunt: Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tuşnad, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzau, Calafat, Călan, Călăraşi, Cluj-Napoca, Focşani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Mizil, Moineşti, Oradea, Panciu, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Reşiţa, Roman, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sighişoara, Slobozia, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Turda, Vaslui.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. ”Anul acesta mesajul şi îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, „Dăruieşte naturii din energia ta”. Îi invităm pe români să stingă luminile în case şi să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber. La nivel de oraşe,  provocăm autorităţile şi asociaţiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acţiuni de mediu care să culmineze pe 19 martie cu o tură de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde să se adune toţi cetăţenii preocupaţi de poluare şi de aglomerarea din oraşe”, afirmă reprezentanţii WWF-România.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. Oraşele vor organiza diverse evenimente şi acţiuni care să aducă în atenţia comunităţii locale problemele de mediu şi lucrurile pe care le putem face cu toţii pentru a construi un viitor mai durabil.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. De exemplu, la Adjud Primăria mobilizează o Caravană a susţinătorilor Earth Hour, cu misiunea de a distribui mesajele campaniei în comunitate; pe 19 martie se va stinge iluminatul clădirilor simbolice din oraş, iar locuitorii se vor întâlni în Parcul municipal, pentru un eveniment unplugged.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. La Bistriţa se pregăteşte o proiecţie de film specială, pe baza unei surse de electricitate alimentate de biciclete, un tur ciclist şi un spectacol luminos de acrobaţii pe bicicletă.

La Timişoara clubul Timişoara Cycle Chic organizează un traseu pe biciclete pe mai multe străzi din oraş.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. La Oradea clubul Rotaract pregăteşte un program artistic în Piaţa Unirii, prin care tinerii vor promova economisirea resurselor.

La Iaşi Probikeaddiction, ClubuI de Ciclism şi Ecologie IaşiBike şi Iaşi Club de Biciclete organizează un traseu pentru biciclete ce porneşte din faţa Palatului Culturii la orele 18:00 şi durează două ore.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. ”(La Bucureşti n.r.), sub mesajul simplu „De Ora Pământului pedalăm pentru un oraş curat şi prietenos cu biciliştii”,  ne întâlnim pe 19 martie, la 19:30, la „rondul fără nume”, punct situat vizavi de Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Naţiunilor Unite, căruia vrem să îi dăm identitatea „Rondul bibicliştilor” inclusiv în acte, considerând că bicicliştii merită mai multe repere în Capitală. Ne organizăm şi la ora 20:30 plecăm să biciclim timp de o oră, pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei şi retur la Izvor”, mai spun reprezentanţii WWF-România care şi-a unit forţele cu Adevăraţii Veloprieteni şi SkirtBike în acest demers.

Lista completă a evenimentelor din toată ţara se regăseşte pe website-ul campaniei, www.ora-pamantului.ro si va fi actualizată inclusiv până sâmbătă, 19 martie. Pentru a afla noutăţi despre campania internaţională accesaţi  www.earthhour.org.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

ORA PĂMÂNTULUI 2016. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase