Home » D:News » FBI-ul a deblocat telefonul unui terorist fără ajutorul Apple

FBI-ul a deblocat telefonul unui terorist fără ajutorul Apple

FBI-ul a deblocat telefonul unui terorist fără ajutorul Apple
Publicat: 31.03.2016
ompaniile nu sunt obligate astfel să ofere codul sursă al sistemelor de protecţie.

Disputa dintre Apple şi FBI a ajuns la sfârşit după ce Biroul de Investigaţii al Statelor Unite a renunţat la petiţia către Curtea de Justiţie din California prin care dorea obligarea companiei de a debloca telefonul unuia dintre atacatorii terorişti din San Bernardino, scrie Go4it.

Se pare că, în final, nu a fost necesară intervenţia inginerilor Apple pentru a trece de protecţia telefonului, hack-ul fiind realizat de către o companie terţă, specializată în astfel de servicii de deblocare.

Aceasta este o veste bună pentru Apple şi pentru întreaga industrie de dezvoltatori de hardware şi software, întrucât nu s-a ajuns la stabilirea unui precedent. Companiile nu sunt obligate astfel să ofere codul sursă al sistemelor de protecţie, iar forţele de ordine nu pot accesa orice dispozitiv după bunul plac. Nu a fost dezvăluită metoda de hacking folosită şi nici dacă informaţiile stocate pe telefon includ dovezi care ar putea ajuta în investigaţia cazului San Bernardino, potrivit Go4it.

Nu este clar dacă metoda folosită pentru telefonul lui Syed Rizwan Farook funcţionează şi pe alte modele de iPhone. Acesta deţinea un iPhone 5C actualizat la versiunea 9.0 de iOS.

Modelul 5C este bazat pe procesorul A6, ultimul model cu arhitectură pe 32 de biţi de la Apple. Este posibil ca hack-ul să nu poată fi rulat pe modelele mai noi, construite în jurul instrucţiunilor pe 64 de biţi.

FBI-ul încearcă să nu ofere foarte multe detalii pe parcursul investigaţiei, însă probabil că vor oferi mai multe detalii odată ce aceste informaţii devin publice. În acest moment, nu a fost divulgat nici măcar numele companiei care a asistat la deblocarea telefonului, mai scrie Go4it.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase