Home » D:News » 15 locuri pe care merită să le vedeţi măcar o dată în viaţă – GALERIE FOTO

15 locuri pe care merită să le vedeţi măcar o dată în viaţă – GALERIE FOTO

Publicat: 01.05.2016
Se spune că o călătorie trezeşte în oameni o nouă dorinţă de viaţă. Iar acest lucru nu este surprinzător dacă ne gândim că o simplă privire a unei fotografii este capabilă să ne oprească inima în loc şi să ne umple sufletul cu o frumuseţe de nedescris.

Vă prezentăm mai jos 15 locuri pe care ar trebui să le vedeţi măcar o dată în viaţă.

Galerie foto

vezi galeria
10 foto

Toscana (Italia)

Toscana este o regiune în centrul Italiei, care se învecinează la sud cu Lazio, la este cu Umbria, la norc cu Emilia-Romagna şi Liguria, şi la vest cu Marea Tireniană. A fost privită de multe ori ca una dintre cele mai frumoase zone ale Italiei.

Toscana a fost probabil regiunea în care Renaşterea italiană a produs cele mai bune rezultate. Patrimoniul artistic al regiunii include arhitectură, pictură şi sculptură, adunate în numeroase muzee faimoase cum ar fi Uffizi din Florenţa.Toscana este de asemenea cunoscută pentru vinurile sale (cele mai faimoase fiind Chianti, Morellino di Scansano şi Brunello di Montalcino) şi pentru cele 120 de regiuni protejate (rezervaţii naţionale).

Sfânta Capelă (Paris)

Sfânta Capelă sau La Sainte-Chapelle a fost construită pe Île de la Cité, la Paris, la cererea Sfântului Ludovic, pentru a adăposti Cununa de Spini, un fragment al Sfintei Cruci, precum şi alte diverse relicve ale Patimilor pe care le achiziţionase.

Capela Sfântă de la Paris este una dintre cele mai renumite capele şi, împreună cu la Conciergerie, fac parte dintre vechile vestigii ale Palatului regal din Île de la Cité, care se întindea pe locul unde se află, în prezent, Palatul Justiţiei din Paris.
marele zid

Marele Zid Chinezesc (China)

Marele Zid Chinezesc este o construcţie strategică care a fost realizată cu scopul apărării graniţei imperiului chinez de atacurile popoarelor nomade din nordul Chinei. Marele Zid Chinezesc măsoară 21.196,18 de kilometri lungime şi este considerat astăzi drept „cel mai lung zid de pe Terra”.

Colosseumul (Roma)

Colosseumul din Roma este unul dintre monumentele turistice cele mai vizitate de turişti din întreaga lume. Este, probabil, cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut iniţial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcţie a vremurilor sale, iar, astăzi, este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.

Pădurea de bambus (Japonia)
 
Sagano, pădurea de bambus din Kyoto, Japonia, este una dintre cele mai frumoase păduri existente în Asia de Sud-Est. Aici, bambusul este ca o barieră, care protejează împotriva forţelor malefice, înconjurând mai multe temple. Popularitatea locului se explică printr-un efect calmant neobişnuit pe care îl are bambusul. Acest tip de copaci, în combinaţie cu adierea vântului, formează un efect asemănător sunetelor muzicale, care produce un sentiment de relaxare şi de pace.

Vezi continuarea în GALERIA FOTO!

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase