Home » D:News » Topul celor mai costisitoare oraşe din lume

Topul celor mai costisitoare oraşe din lume

Topul celor mai costisitoare oraşe din lume
Publicat: 10.04.2016
Moscova şi Rio înregistrează cele mai bruşte scăderi.

Topul celor mai scumpe oraşe în ceea ce priveşte munca şi locuitul este condus de Londra, New York şi Hong Kong, potrivit datelor publicate de reţeaua imobiliară Savills, citate de Le Figaro.

Pentru a trăi în Londra, o persoană are nevoie de 112.800 de dolari pe an. Astfel, suma de care are nevoie un londonez este de două ori mai mare decât cea pe care o cheltuie locuitorii din Sydney, Los Angeles sau Chicago. Pe locurile doi şi trei se clasează New York şi Hong Kong, urmate îndeaproape de Paris şi Tokyo. Pentru aceste oraşe costul anual al traiului se încadrează între 70.000 şi 78.000 de euro. 

În ceea ce priveşte evoluţia oraşelor pe termen lung, San Francisco a înregistrat o creştere cu peste 15% a costului vieţii, clasându-se pe primul loc într-un clasament al potenţialului marilor oraşe de pe glob. Dintre oraşele europene, în acest top se regăsesc Berlin şi Dublin, prin prisma încurajării dezvoltatorilor imobiliari şi speră la dobândirea statutului de „oraşe internaţionale”. 

Şi în cazul unor oraşe precum Miami, Johannesburg sau Mumbai, creşterea economiei locale a condus la o creştere a preţului vieţii. Totuşi, în cazul lor preţurile au rămas rezonabile, cuprinse între 20.000 şi 28.000 de euro pe an. 

O surpriză o constituie oraşul american San Francisco, numit şi „City by the bay”, care a înregistrat o creştere de peste 15% a costului şederii. Acest progres îl plasează în fruntea clasamentului viitorului potenţial al marilor oraşe de pe glob. Şi alte oraşe sunt promiţătoare din acest punct de vedere: Berlin şi Dublin profită de dezvoltarea unor cartiere dinamice pentru a încuraja sectorul imobiliar şi accede la statutul de „oraşe internaţionale”. În era digitală, cele două capitale europene rivalizează cu alţi poli de atracţie internaţionali, foarte populari în rândul actorilor noilor tehnologii.

„Productivitatea din oraşe şi atractivitatea comerţului au un efect important asupra cererii şi, prin urmare, a costurilor locuinţelor”, a explicat Yolande Barnes, director al reţelei Savills.

Cele mai importante scăderi în ceea ce priveşte costul de trai au fost înregistrate în Moscova şi Rio de Janeiro, unde cifrele anuale au scăzut cu 9% pentru o persoană activă.  

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase